Krempita
Foto: Shutterstock

RECEPT

Krempita

Recept dana -

SASTOJCI

Za kore6 žumanaca6 kašika šećera3 kašike ulja3 kašike mleka6 kašika brašnaFil6 belanaca19 kašika šećera4 kesice pudinga od vanile1 l vodeI joššećer u prahu za posipanjePRIPREMA1. Umutite varjačom 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, 1,5 kašikom ulja, 1,5 kašikom mleka i 3 kašike brašna. Koru razvucite u manjem plehu obloženom pek-papirom i pecite na 200 stepeni. Postupak ponovite još jednom (dobićete dve kore).2. Dobro umutite belanca sa 15 kašika šećera. Vodu zakuvajte s preostalim šećerom, pa ukuvajte puding od vanile i mešajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, dodajte polako u umućena belanca uz lagano mešanje, sve dok se masa lepo ne sjedini.3. Donja kora neka ostane u plehu, preko nje stavite vruću umućenu masu, a preko tog fila stavite gornju koru. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa kolač stavite u frižider. Pospite ga šećerom u prahu i secite na kocke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track