Borba protiv korupcije

Krivične prijave Matijeviću i Novakoviću zbog prevare od 4 miliona evra

Društvo

Autor:

Istraga je došla do podatka da se Matijević, Novaković i Gajić sumnjiče za zloupotrebu počinjenu u vreme kada je gradonačelnik Novog Sada bio Igor Pavličić. U to vreme, Novaković je bio direktor Zavoda za izgradnju grada

Petar Matijević i Borislav Novaković

Petar Matijević i Borislav Novaković

BEOGRAD - Protiv Petra Matijevića, vlasnika kompanije Industrija mesa „Matijević“, Borislava Novakovića, šefa poslaničkog kluba DS u Skupštini Vojvodine, i Vojislava Gajića, vlasnika firme “Aleksandar gradnja”, policija će podneti krivične prijave zbog zloupotrebe teške četiri miliona evra i to u dodeli zemljišta za poznati novosadski hotel “Holidej in”-piše Blic.

- Policija je istragu završila. Krivične prijave su napisane i sada se čeka konačna odluka tužilaštva koje bi trebalo da naloži njihovo hapšenje - kaže  izvor iz MUP-a Srbije.

On navodi da je na spisku osumnjičenih još pet osoba, ali i da bi eventualnu akciju hapšenja moglo da odloži Novakovićevo zdravstveno stanje. On je, naime, pre

nedelju dana primljen u bolnicu zbog predinfarktnog stanja.

Istraga je došla do podatka da se Matijević, Novaković i Gajić sumnjiče za zloupotrebu počinjenu u vreme kada je gradonačelnik Novog Sada bio Igor Pavličić. U to vreme, Novaković je bio direktor Zavoda za izgradnju grada (ZIG).

- Krivična prijava odnosi se na realizaciju ugovora o davanju „ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta“ u zakup na 80 godina, za vreme Novakovićevog mandata u ZIG-u, od 2008. do 2011. U pitanju je dodela parcele od 1.174 kvadrata, na uglu Futoškog puta i Novog bulevara, na kojoj je Gajić izgradio „Holidej in“ - kaže naš izvor.

Prvi ugovor o zakupu sklopljen je između Zavoda kao zakupodavca i „Matijevića“ radi izgradnje tržnog centra, i sa mogućnošću izgradnje hotela „shodno regulacionom planu područja Telep“. Međutim, 2010. “Matijević” je aneksom ugovora preneo pravo zakupa na „Aleksandar gradnju“ d.o.o. i taj aneks je i predmet krivične prijave.

Dosadašnjom istragom policija je utvrdila da su osumnjičeni naneli štetu budžetu Novog Sada i Srbije od milion evra, da je „Matijevićna protivzakonit način pribavio dva i po miliona evra, a „Aleksandar gradnja“ oko 500.000 evra.


Na spisku osumnjičenih su još i troje rukovodilaca u Zavodu za izgradnju Novog Sada, kao i tadašnji direktori “Matijevića” i “Aleksandar gradnje”.

Novaković u bolnici, u predinfarktnom stanju

Borislav Novaković nalazi se u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Lekari ove ustanove kažu da je šef poslaničkog kluba DS u Skupštini Vojvodine primljen u teškom stanju, ali da nije životno ugrožen.


 

 

 

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Starlete ne biraju sredstva, ali to ne znači ni da su ovi drugi sveci Zlatko Nikolić, kriminolog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde