Borba protiv korupcije

Krivične prijave Matijeviću i Novakoviću zbog prevare od 4 miliona evra

Društvo

Autor:

Istraga je došla do podatka da se Matijević, Novaković i Gajić sumnjiče za zloupotrebu počinjenu u vreme kada je gradonačelnik Novog Sada bio Igor Pavličić. U to vreme, Novaković je bio direktor Zavoda za izgradnju grada

Petar Matijević i Borislav Novaković

Petar Matijević i Borislav Novaković

BEOGRAD - Protiv Petra Matijevića, vlasnika kompanije Industrija mesa „Matijević“, Borislava Novakovića, šefa poslaničkog kluba DS u Skupštini Vojvodine, i Vojislava Gajića, vlasnika firme “Aleksandar gradnja”, policija će podneti krivične prijave zbog zloupotrebe teške četiri miliona evra i to u dodeli zemljišta za poznati novosadski hotel “Holidej in”-piše Blic.

- Policija je istragu završila. Krivične prijave su napisane i sada se čeka konačna odluka tužilaštva koje bi trebalo da naloži njihovo hapšenje - kaže  izvor iz MUP-a Srbije.

On navodi da je na spisku osumnjičenih još pet osoba, ali i da bi eventualnu akciju hapšenja moglo da odloži Novakovićevo zdravstveno stanje. On je, naime, pre

nedelju dana primljen u bolnicu zbog predinfarktnog stanja.

Istraga je došla do podatka da se Matijević, Novaković i Gajić sumnjiče za zloupotrebu počinjenu u vreme kada je gradonačelnik Novog Sada bio Igor Pavličić. U to vreme, Novaković je bio direktor Zavoda za izgradnju grada (ZIG).

- Krivična prijava odnosi se na realizaciju ugovora o davanju „ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta“ u zakup na 80 godina, za vreme Novakovićevog mandata u ZIG-u, od 2008. do 2011. U pitanju je dodela parcele od 1.174 kvadrata, na uglu Futoškog puta i Novog bulevara, na kojoj je Gajić izgradio „Holidej in“ - kaže naš izvor.

Prvi ugovor o zakupu sklopljen je između Zavoda kao zakupodavca i „Matijevića“ radi izgradnje tržnog centra, i sa mogućnošću izgradnje hotela „shodno regulacionom planu područja Telep“. Međutim, 2010. “Matijević” je aneksom ugovora preneo pravo zakupa na „Aleksandar gradnju“ d.o.o. i taj aneks je i predmet krivične prijave.

Dosadašnjom istragom policija je utvrdila da su osumnjičeni naneli štetu budžetu Novog Sada i Srbije od milion evra, da je „Matijevićna protivzakonit način pribavio dva i po miliona evra, a „Aleksandar gradnja“ oko 500.000 evra.


Na spisku osumnjičenih su još i troje rukovodilaca u Zavodu za izgradnju Novog Sada, kao i tadašnji direktori “Matijevića” i “Aleksandar gradnje”.

Novaković u bolnici, u predinfarktnom stanju

Borislav Novaković nalazi se u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Lekari ove ustanove kažu da je šef poslaničkog kluba DS u Skupštini Vojvodine primljen u teškom stanju, ali da nije životno ugrožen.


 

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (16)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Goran

  Goran

  Krivicne prijave su napisane i sada ce u narednih 5-7 godina uslediti podizanje optuznice, dopuna optuznice, prosirenje istrage, vestacenja itd... pa ce onda uslediti pocetak sudjenja koje mozda bude zavrseno u roku od 8-10 godina prvostepenom presudom, pa onda zalba visem sudu, pa apelacionom, pa ustavna zalba...

  14 Odgovori 
 • kiki

  kiki

  Kad otimaju nikako infarkt da ih pogodi. Čim prestanu da kradu eto ga. Krađa dođe kao preventiva. Da bi dugo živeli i bili zdravi treba ih pustiti da kradu. Mi smo na bedu ionako navikli i niko nas ne bi poštedeo hapšenja, za daleko, daleko manje sume, taman infarkt tresao kao struja.

  14 Odgovori 
 • u magnovenju

  u magnovenju

  Matijevic, Novakovic... Sta je sa gospodjom Pusic?

  14 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Reper

  Reper

  Juuu,koja zloba!

  -7 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Šešelj je prilika da se Srbija obračuna s prošlošću Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!