KRVNIK HARADINAJ PRETI: Uzeću Srbiji sve do Niša, ako iz ustava ne izbrišu Kosovo
Foto: Fonet/ap

Sa Albancima se niko ne ruga

KRVNIK HARADINAJ PRETI: Uzeću Srbiji sve do Niša, ako iz ustava ne izbrišu Kosovo

Politika -

PRIŠTINA - Predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo preti Srbiji i poručuje da, ako postane premijer, a Srbija do tada ne izbriše Kosovo iz svog ustava, on će trećinu teritorije Srbije prisvojiti Kosovu, počevši, kako je rekao, od Niša.

Na Kosovu su raspisani vanredni parlamentarni izbori, koji će biti održani 11. juna, a Haradinaj smatra da je vreme, kako kaže, da neko poništi agendu Srbije kojom se ruga Kosovu.On je u emisiji "Rrokum Rroll" na TV Rrokum, rekao da bi "trebalo kazati Evropskoj uniji (EU), a posebno SAD-u, da Albanci nisu narod sa kojim neko može da se poigrava i da nam se ruga".

"Na ovu temu Evropa ne radi ništa. Zahvalan sam Berlinu, koji je imao jasan stav u vezi sa mojim slučajem, ali kada je u pitanju Brisel, ovo nije fer, jer se na Balkanu EU vidi kao strana koja ne može uveriti stranke da donesu teške odluke. Trebalo bi da reaguje Amerika i da Srbiji pokaže njeno mesto", naveo je Haradinaj, koji je bivši predsednik kosovske vlade.

Srbija, smatra on, treba da izbrišei Kosovo iz preambule njenog Ustava.

"Ako Evropa i Amerika ne odrade ovaj posao, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da uvedemo reciprocitet, dok oni drže Kosovo u svojem Ustavu, onda je red na nas da i trečinu njihove teritorije uvrstimo u našu teritoriju", rekao je Haradinaj i dodao:"Neće više da se s nama poigrava loš komšija", preneo je portal Kos-net.

ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE: Pogledajte kako je ruski padobranac PRETUKAO RAMUŠA HARADINAJA!

POTERNICA ZA ZLOČINCEM OSTAJE: Srbija i dalje istražuje Ramuša Haradinaja

KAKAV MUSLIMAN, NISAM NI UŠAO U DŽAMIJU, MI ALBANCI NISMO NI NALIK NJIMA: Šok ispovest Haradinaja!

VOKER SPREMA SRBIJI VELIKO ZLO: Tajni plan dokazanog SRBOMRSCA i zlikovca Ramuša Haradinaja!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV VESTI UŽIVO: Hoće li Vučić ubediti Kineze da ulažu u našu vojnu industriju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track