(KURIR TV) LEGENDE NAJAVILE JUBILARNI MARATON: Beograd je centar svetske atletike
Foto: Printskrin

Sve spremno za spektakl

(KURIR TV) LEGENDE NAJAVILE JUBILARNI MARATON: Beograd je centar svetske atletike

Ostali sportovi -

Legende svetske atletike Rosa Mota, Galina Čistjakova, Bob Bimon, Lase Viren, Majk Pauel, Kevin Jang i Havijer Sotomajer najavili su danas jubilarni 30. Beogradski maraton i poručili da je glavni grad Srbije atletski centar sveta.

1 / 11 Foto: Marina Lopičić

"Imamo preko 250 akreditovanih novinara, više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja sveta, a ove godine prvi put i grupu takmičara iz Kine", istakao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić i najavio održavanje prvog polumaratona u Beogradu 22. oktobra.Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je zahvaljujući legendama atletike koje su došle Beograd atletski centra sveta."Maraton je ove godine jubilaran i mi smo se trudili da obezbedimo veliki broj takmičara, mlađih i starijih koji će baveći se sportom poslati lepu sliku u svet", rekao je Mali.On je istakao da su prisutne legende bile ili su i sada svetski rekorderi koji su obeležili epohu i svoje discipline."Tema maratona ove godine je maraton spaja i baš to se i dešava, legende su se juče družile sa našom decom i tako želimo da gajimo i stvaramo nove šampione", rekao je Mali.Prema njegovim rečima, maraton takođe spaja stare i mlade, a ove godine i stari i novi deo Beograda jer se prvi put trasa maratona kreće preko Mosta na Adi.Legendarni Bob Bimon, koji je bio prvi promoter maratona 1990. godine istakao je da se oseća blagosloveno što je ponovo u Beogradu."Sjajna je stvar za sport što je ovoliko legendi na jednom mestu. U odnosu na pre 27 godina, grad je veoma porastao, ali su ljudi ostali isti, srdačni i topli", rekao je Bimon.Konferenciji za medije prisustvovali su i asovi "kraljice sportova" kao što su Nenad Stekić, Ivana Španović, Olivera Jevtić, Darko Živanović, Kenijci Gabrijel Šelin Selim, Stiven Katam....Jubilarni 30. Beogradski maraton počinje u subotu u 10 sati startom ispred crkve Svetog Marka.

KURIR TV prenosiće direktno ceo tok ovog jubilarnog maratona. Prenos ćemo početi pola sata pre početka trke a imaćemo i uključenja našeg reportera sa nekoliko mesta na trasi maratona.

Bićete obavešteni o svakom detatalju ovog takmičenja jer će trasa biti pokrivena sa čak 15 kamera.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Trasa Beogradskog maratona 2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track