Reagovali posle našeg pisanja

Kurir mi je vratio krov nad glavom!

Društvo

Autor:

Gordani Trifunović (53) vraćena kuća u Budmanijevoj ulici na Zvezdari iz koje su je pre tri godine isterali zelenaši, posle čega je prodata pokretu fokolara Marijino delo

Gordana Trifunović, Kurir, akcija Kurira,

Gordana konačno može da odahne

BEOGRAD - Isterala pravdu!
- Konačno sam u svojoj kući. Posle tri duge godine maltretiranja i mučenja, opet stojim na svom porodičnom pragu. Znala sam da jednog dana sve mora doći na svoje. Vratili ste mi krov nad glavom.

Ovo je za Kurir rekla Gordana Trifunović (53), čije su muke s kućom u Budmanijevoj ulici napokon okončane. Uz pomoć izvršitelja i policajaca, Gordana je ušla u svoj dom. Situacija je počela da se raspliće posle pisanja našeg lista o „kupovini“ Gordanine kuće. Ona je pre mesec dana došla u našu redakciju i ispričala kako su joj pre tri godine zelenaši oteli kuću, koju je posle kupio katolički pokret fokolara Marijino delo sa Robertom Zajcom na čelu.

- Od Prvog osnovnog suda u junu sam dobila rešenje da mi predaju ključeve i da mogu da se uselim. Robert Zajc je sve načine pokušavao da to spreči - priča Gordana.

Podsetimo, ona je 2009. sa agencijom „Kruna trejd“ potpisala ugovor i od njih pozajmila 50.000 evra. Svoju kuću - koja, kako ona kaže, vredi 350.000 evra - stavila je pod hipoteku.

- U ugovoru koji sam potpisala s agencijom pisalo je da će mi mesečna kamata biti dva odsto, a kad sam otišla da platim prvu ratu, videla sam da je kamata četiri odsto - priseća se Gordana.

Advokat Miodrag Nikolić, koji zastupa pokret fokolara Marijino delo, nije želeo da daje izjave.

- Sklonite se, nemate pravo da budete ovde. Ne želim da dajem izjave, sve probleme rešićemo sudskim putem - kaže Nikolić.

(D. T.)

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (4)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Davorjanka

  Davorjanka

  Pa bravo za Kurir!

  10 Odgovori 
 • GAGA

  GAGA

  SVE POHVALE ZA KURIR,NAJBOLJI STE.

  6 Odgovori 
 • filip bg

  filip bg

  kurir zastitnik sirotinje,bespomocnih,radnickih prava,najbolje novine u Srbiji.

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Petar

  Petar

  Ovde se previdja da je i taj pokret isto prevaren, a ona je ipak uzela pozajmicu od zelenasa najgorih. Dakle nisu krivi ti sto su hteli da plate a pri tome imali uredne papire ispecatirane i sredjene od Grada i prethodnog vlasnika! Tu je kriv grad i ti koji su hteli da prodaju jer su hteli da prevare i kupce i nju.

  -1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!