KURIR SAZNAJE: Uhapšen direktor Resavice Stevan Dželatović!
Foto: Jppeu.rs

KURIR SAZNAJE: Uhapšen direktor Resavice Stevan Dželatović!

Crna Hronika -

Direktor rudnika Resavica, Stevan Dželatović, uhapšen je danas, saznaje Kurir.

"Resavica" zapošljava 4.000 radnika i u njenom sastavu je devet rudnika. Stevan Dželatović februara 2015. godine postavljen je za vršioca dužnosti direktora tog javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila je Dželetovića zbog primanja mita u iznosu od 30.000 evra, potvrdio je naša saznanja ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

D.Ž. je krajem 2016. i početkom 2017. od V.M, sina izvršnog poverioca preduzeća čiji je direktor, zahtevao novac kako bi platio odštetu, koji je Resavica morala da isplati po pravosažnoj presudi suda u Jagodini, rekao je Stefanović i precizirao da je S.Dž uhapšen u kući čoveka od kojeg je uzeo novac koji je bio obeležen.

"Akcija je pokazatelj odlučnosti da se država obračuna sa korupcijom, organizovanim i svim ostalim vidovima kriminala. Pokazali smo da niko ne može biti zaštićen ili povlašćen na bilo koji način, niti će ga funkcija štititi ukoliko se ogrešio o zakon", rekao je Stefanović novinarima nakon susreta sa grčkim kolegom Nikolaosom Toskasom.

S. DŽ. (52) je, kako je policija precizirala u saopštenju, odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" – Resavica.

"Sumnja se da je S.DŽ. krajem 2016. i početkom 2017. godine, od osobe koja je u srodstvu sa izvršnim poveriocem JP PEU Resavica zahtevao novac kako bi potpisao nalog za plaćanje, kao lice odgovorno za raspolaganje sredstvima izvršnog dužnika JP PEU Resavica i postupio po pravosnažnoj i izvršnoj presudi Višeg suda u Jagodini, kojom se usvaja tužbeni zahtev poverica protiv Resavice", navodi se u saopštenju MUP-a i precizira da je S.DŽ. bio u obavezi da to izvrši.Nakon isplate 38,9 miliona dinara na ime presude suda, osumnjičeni je na osnovu prethodnog dogovora, od oštećenog danas u kući poverioca primio mito u iznosu od 30.000 evra, kada je i uhapšen.

(Foto: JPPEU)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja