KURIR U KUĆI UBICE: Monstrum Ljubiša ženu tukao lancima!

Masakr u Velikoj Ivanči - najveći zločin u istoriji Srbije

KURIR U KUĆI UBICE: Monstrum Ljubiša ženu tukao lancima!

Crna Hronika -
Ljubiša je bio prek, a bogzna koliko puta je izudarao konopcem, lancima i pesnicama svoju suprugu Javorku, ispričale su komšije Bogdanovića

BEOGRAD - Nasilnik!Ljubiša Bogdanović je bio prgav i prek čovek, ali ne prema svima, samo prema svojim ukućanima. Kad nešto zamisli, to je moralo odmah tako da se uradi! Naročito je bio strog prema ženi Javorki. Celo selo je pričalo da ju je tukao kad su bili mlađi! Udarao ju je lancima, konopcima, pesnicama, ma nije birao čime... Međutim, kad su im deca porasla, prestao je da je maltretira. Bogzna koliko puta ju je izudarao, a ona se mučena nikad nikome nije žalila...Ovo je juče za Kurir ispričao jedan od komšija Ljubiše Bogdanovića (60), monstruma iz Velike Ivanče, koji je u utorak u praskozorje hicima iz pištolja ubio 13 komšija i rođaka u Velikoj Ivanči. Njegove žrtve bile su i majka Dobrila (83) i sin Branko (42), ali i dvogodišnji David Despotović, jedina beba u selu.Komšije kažu i da se Ljubiša često svađao sa sinom Brankom zbog toga što se Branko nije ženio.- Pre mnogo godina Branko se četiri godine zabavljao s jednom devojkom. Ona je bila mnogo dobra. Dolazila je često kod Branka i pomagala njegovoj majci da obavi kućne poslove. S Javorkom je i slavu spremala. Ne znam zašto se nisu venčali, znam samo da je Branko bio mnogo stidljiv. Ljubišu je naročito pogađalo kad ga komšije potapšu po ramenu i kažu: „Ajde, domaćine, kad ćeš oženiti sina?“ To je teško podnosio - ispričao je jedan komšija i dodao:- Branko nije išao u vojsku, nije se ženio, nikakvo veselje u životu nije imao. Zbog toga smo odlučili da ga ispratimo na poslednji put iz njegove kuće.Živomir Starčević, brat Ljubišine supruge Javorke, koja je jedva preživela hice pomahnitalog muža, rekao je za Kurir da je Ljubiša pištolj i pušku držao u špajzu stare kuće, u kojoj je živeo s majkom i ženom.- Ormar je uvek bio zaključan, a Ljubiša to oružje nije ni uzimao u ruke. Policajci su nam rekli da metak iz puške nije ispaljen duže od 10 godina. Ljubiša nije pucao ni kad je ćerke udavao, ni kad je unuke dobio - rekao je Starčević.

David Despotović
David Despotović

Opština i Grad plaćaju sahranuRadojica Jovanović, predsednik MZ Velika Ivanča, kaže da će Opština Mladenovac i Grad Beograd organizovati sahranu 13 ubijenih meštana Velike Ivanče.- Trebalo bi da sva tela budu izložena ispred crkve, gde će biti održano zajedničko opelo. Sve troškove snosiće Opština Mladenovac i naša mesna zajednica - kaže Jovanović.

Gorana je ubio zbog ljubomore!Radmilo Despotović, blizak rođak ubijenih Mikaila (61), Milene (61), Gorana (24), njegove žene Jovane (21) i najmlađe žrtve, dvogodišnjeg Davida, sumnja da su njegovi najmiliji nastradali zbog ljubomore.- Ljubišin sin se nije ženio, a Goran je stvorio porodicu i dobio zlatno dete. Možda Ljubiša nije to mogao da podnese i pukao je, ali celu kuću da pobije i da detetu puca u glavu ne mogu da razumem - u neverici je i dalje Radmilo.

U Srbiji ima 80.000 potencijalnih BogdanovićaMile Milošević, predsednik Udruženja srpskih ratnih veterana, rekao je da u Srbiji postoji oko 80.000 ljudi koji boluju od posttraumatskog sindroma i koji bi svakog trenutka mogli da počine masakr!- Takvim ljudima nema ko da pomogne, a događaj iz Velike Ivanče je samo poslednji u nizu tragičnih događaja koji su vezani za povratnike s ratišta. Prisetimo se samo masakra u Jabukovcu, gde je Nikola Radosavljević, „dobar i miran komšija“, takođe akter ratnih dešavanja, iz „čista mira“ ubio devetoro i teško ranio dve osobe - rekao je Milošević.

Tri meseca na ratištu- Ljubiša je mobilisan 1991. godine, nije dobrovoljno otišao na ratište. Proveo je kao kurir u Slavoniji tri-četiri meseca, a onda se vratio kući - ispričao je Starčević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track