KURIR: Vi ste, gospodo iz vlasti, reketaši!
Foto: KURIR

Saopštenje najtiražnijeg dnevnog lista u Srbiji

KURIR: Vi ste, gospodo iz vlasti, reketaši!

Društvo -
Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović ugrozio je sigurnost članova redakcije i protivpravno ograničio slobodu govora i javnog istupanja, ponavljajući danas u otvorenom pismu javnosti optužbe da se Kurir bavi reketiranjem, čime je još jednom zloupotrebio službeni položaj i prekoračio ovlašćenja.

Ministar Stefanović pokušava da zamenom teza optuži redakciju Kurira za ono čime se on i njegovi politički patroni bave.

Ukidajući i reklame Kuriru - što nema nikakvu ni marketinšku ni tržišnu logiku da se jedna kompanija ne oglašava u najtiražnijim dnevnim novinama koje imaju jeftinije tarife od drugih - vlast je ta koja zapravo reketira Kurir.

Time što nam ukida reklame, vlast pokušava da nas finansijski iznuri i iznudi od nas uređivačku politiku koja njima odgovara.

Vi ste, dakle, gospodo iz vlasti, reketaši, a ne Aleksandar Rodić niti novinari Kurira.

Osim toga, Nebojša Stefanović kao ministar policije morao bi barem da poznaje terminologiju sektora koji vodi.

Ministre policije, u Krivičnom zakoniku Srbije ne postoji krivično delo "reketiranja", već "iznude", ali normalno je da vi, kao svršeni student Megatrenda i plagijator, to ne znate.

Uzgred, ako ste već optužili vlasnika Kurira Aleksandra Rodića da "naručuje" naslovne strane Kurira, moramo da vas pitamo po čijem ste vi nalogu, da li po Vučićevom, napali dnevni list Kurir. I po čijem je nalogu "Telekom" odlučio da ukine reklame Kuriru?

Da li je to bila procena direktora marketinga ili nalog premijera Vučića, kao kazna za kritičke tekstove o njegovoj vladi i tekstove o aferama koje smo objavljivali?

I ko je onda "reketaš", ministre Stefanoviću?

Beograd 28.1.2016.

Redakcija Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track