Kusturica gradi elektrane u Mokroj Gori

Srbija

Autor:

Elektroprivreda Srbije potpisala protokol o saradnji sa preduzećem "Lotika" iz Mokre Gore o izgradnji pet energetskih objekata iz oblasti obnovljivih izvora energije

Stars ; Emir Kusturica ;

MEĆAVNIK - Elektroprivreda Srbije potpisala je protokol o saradnji sa preduzećem "Lotika" iz Mokre Gore radi izgradnje pet energetskih objekata iz oblasti obnovljivih izvora energije.

Protokolom je omogućeno formirano zajedničkog preduzeća koje će biti investitor izgradnje dve hidroelektrane na Crnom Rzavu, snage po jedan megavat, dve elektrane na neakumuliranu energiju Sunca, takođe snage po jedan megavat i jedne elektrane na biomasu, iste snage.

Protokol su, u ime generalnog direktora EPS-a, potpisali Aleksandar Vlajčić, direktor PD "EPS Obnovljivi izvori" i vlasnik preduzeća "Lotika", režiser Emir Kusturica.

Potpisivanju protokola u Mokroj Gori prisustvovali su ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović, izvršni direktor EPS-a Bratislav Čeperković, direktor PD "Elektrosrbija" Slobodan Mihajlović, direktor PD "Elektrodistribucija Beograd" Stevan Milićević, direktor PD "Centar" Gvozden Ilić, direktor "Drinsko-Limskih HE" Mijodrag Čitaković i gradonačelnik Užica Jovan Marković.

Na mokrogorskom primeru formulisaće se kriterijumi za obezbeđivanje uslova za unapređenje energetske efikasnosti i unapređenje zaštite životne sredine, a posebno za obezbeđivanje održivog korišćenja zaštićenih područja, najavio je EPS.


Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (2)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • visnja

  visnja

  SAMO CEKAM KAD CE OVAJ DA NAM SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA! BOLJE DA JE STAVIO SOLARNE PLOCE NEGO STO GRADI ELEKTRANE. EEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ SRBIJO PUSTA, 'EM TE USTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Ja

  Ja

  Ovo je stvarno tezak bezobrazluk, das coveku parce zemlje da se Bavi kulturom a on nema granica u otimacini.

  -3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!