POGLEDAJTE PRVU KLAPU: Kusturica Moniku odveo u raj

Emirov čudesni svet: Prva klapa sa slavnom Italijankom

POGLEDAJTE PRVU KLAPU: Kusturica Moniku odveo u raj

Stars -
Na Zelengori, kraj Orlovačkog jezera, Belučijeva trčala u venčanici i bila deo čudesnog sna glavnog junaka Koste, koga tumači proslavljeni reditelj
1 / 6

Lepše nego u Italiji!U srcu Zelengore, tamo gde retki zalaze, kraj čudesnog Orlovačkog jezera, slavna Monika Beluči juče je snimila svoje prve kadrove za novi film Emira Kustrice, radnog naziva „Na mlečnom putu“. Kakva je to samo scena bila! Monika, lepa kao sunce, u beloj venčanici, s dugim belim velom koji je lepršao iza nje, trčala je cvetnom livadom dozivajući svog Kostu, lik koji u filmu igra Kusta.- Sjajno se danas osećam ovde! Ovo je divno mesto i čudesno je biti ovde, u ovoj lepoti, i raditi - rekla nam je Monika u pauzi između dve scene.A mlada, venčanica, veo, cvetno polje, sve je to deo Kostinog sna. Onog koji glavni junak sanja pošto se obaveštajka, koju tumači Belučijeva, žrtvuje za njega.- Moj Kosta sanja o ženidbi posle njenog žrtvovanja, zato se ova scena i odigrava u raju - objašnjava Kusta.U raj Orlovačkog ledničkog jezera na Zelengori Profesor i atraktivna glumica stigli su ranom zorom helikopterom iz Trebinja. Monika je najpre prošetala pokraj kao oko bistrog jezera, uživala u pogledu na okolne vrhove, koji sežu i do 2.000 metara, pa u šatoru obukla venčanicu. A kad se pojavila, eh, kakav je uzdah izmamila onima koji su je videli.

Predsedništvo BiH: Ne damo Kusturici oružje za filmOperativna komanda Oružanih snaga BiH izdala je naredbu da se Emiru Kusturici za potrebe snimanja filma „Na mlečnom putu“ na raspolaganje stave kamioni TAM 150, kojima će se prevoziti oprema, kao i tri protivavionska topa M55, tri puškomitraljeza M60, četiri brovninga 12,7 mm, dve haubice 105 mm, dva minobacača 120 mm, dve prage, i potrebno stručno osoblje.Međutim, Predsedništvo BiH, kao vrhovni komandant OS BiH, nije dalo saglasnost i zatraženo je obrazloženje ko je potpisao naredbu. Zamenik ministra odbrane Mirko Okolić kaže da je on parafirao dokument.- Za ovo nije potrebna saglasnost Predsedništva. Mi ne tražimo saglasnost, nego ih informišemo. Oni (Predsedništvo) ne pitaju se da li su saglasni ili ne - rekao je Okolić za FTV.Anto Jeleč, v. d. načelnika Zajedničkog štaba OS BiH, tvrdi da neće biti izdavanja naoružanja i da je on to zaustavio na osnovu upozorenja Kancelarije predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića.

http://www.youtube.com/watch?v=r-FCRU-llOo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track