Kvrguša
Foto: Shutterstock

Recept

Kvrguša

Recept dana -

Sastojci

- 3 bataka s karabatakom- 200 g brašna- 2 jajeta- 4 dl mleka- 1 dl slatke pavlake- so, aleva paprika, uljePRIPREMA1. Odvojiti batak i karabatak, posoliti, pa u tiganju propržiti meso, prvo na jačoj, pa na srednoj vatri, poklopljeno, ali da para može da izlazi. Dodavati pomalo vode da meso ne počne da se lepi.2. Brašno razmutiti s jajima i malo mleka, viljuškom, da se dobije glatko gusto testo. Dodavati mleko i stalno mešati (testo će biti kao testo za palačinke). Dodati kašičicu soli i malo aleve paprike (i druge začine, ako želite).3. U pleh sipati dve-tri kašike ulja, razliti, staviti u rernu da se ulje dobro ugreje. Na njega sipati testo, pa preko njega poređati meso. Peći oko 35 minuta na 180-200 stepeni (testo će prvo narasti, ali i splasnuti čim se izvadi, samo će po obodu ostati podignuto).4. Preliti neutralnom pavlakom kojoj ste dodali malo soli, pa vratiti još desetak minuta u rernu. Služiti toplo uz salatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track