LAKO SLANO JELO: Burek sa sirom i tikvicama
Foto: Profimedia

RECEPT ZA SVAKI OBROK

LAKO SLANO JELO: Burek sa sirom i tikvicama

Žena -
Idealan za doručak, laki ručak, ukusnu večeru - burek sa tikvicama, ovčijim sirom i malo povrća oduševiće vaše ukućane i goste

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs Sastojci (za 4 osobe):500 g tikvica3 čena belog luka2 crvene paprike400 g ovčijeg sira300 g jogurta 3 jaja50 g pinjolapo 2 kašike mirođije, peršuna i naneso, biber 1/2 kg kora za pitu2 kašike maslinovog uljažumancePriprema: ,Tikvice operite, očistite, po dužini ih prepolovite, pa isecite na tanke kolutove. Beli luk oljuštite, iseckajte. Paprike operite, očistite, isecite na rezance. Sir izgnječite viljuškom, umešajte jaja i jogurt, pa u ujednačenu masu umešajte pinjole (jednu kašiku ostavite), tikvice, beli luk, paprike i trave, posolite i pobiberite. Vatrostalnu posudu dobro podmažite. Dno obložite sa dve kore, poprskajte uljem, zatim premažite filom, pa stavite sledeću koru. Tako naizmenično ređajte dok sve sastojke ne potrošite. Pitu završite korom.Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni. Žumance umutite sa malo ulja, premažite gornju koru. Pospite preostalim pinjolama. Pecite na srednjoj rešetki rerne oko 25-30 minuta dok se lepo ne zapeče i porumeni.Recepte piše: Marija JakobIzvor: Lisa.rsSa sajta Lisa.rs pročitajte i:Pileća čorba "egzotik": bogato jelo sa tikvicama i pirinčanim rezancimaBrzi recepti za početnike: tikvice punjene pečurkama bukovačamaTeleće šnicle s tikvicama i plavim patlidžanomSveže i ukusno: letnja salata sa blitvom i tikvicamaSpecijal pljeskavice od tikvica i parmezana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track