Lansirana ruska letelica Sojuz

Planeta

Autor:

Letelica sa tročlanom posadom u kojoj su ruski, japanski i američki astronaut, lansirana je ka Međunarodnoj svermirskoj stanici

Kazakhstan-soyuz

ALMATI - Letelica "Sojuz TMA-05M" sa tročlanom posadom u kojoj su ruski, japanski i američki astronaut, lansirana je danas ka Međunarodnoj svermirskoj stanici (MS S).

Letelica je lansirana sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, prenosi agencija Rojters.

Japanski astronaut Akihiko Hošide, ruski veteran Juri Malenčenko i astronaut NASA Sunita Vilijams čine posadu "sojuza". Ovaj trio trebalo bi, kako se očekuje, da pristane uz Međunarodnu svemirsku stanicu (MS S) u utorak.

Oni će se priključiti posadi koja se već nalazi na MSS koju čine dva ruska i jedan američki astronaut.

Stanica vredna 100 milijardi dolara predstavlja naučno istraživački kompleks i nalazi se na visini od oko 350 kilometara od površine Zemlje. Za prevoz ljudi i opreme do stanice sada se koriste samo ruske rakete "Sojuz".

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (4)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • RUSI SU JOS UVEK BOLJU OD AMERA U SVEMIRU I BALETU

  RUSI SU JOS UVEK BOLJU OD AMERA U SVEMIRU I BALETU

  Taj raspon os svemira do baleta govori dovoljno o jednoj naciji koja je uspela da sacuva svoju mesijansku ulogu na planeti Zemlji.

  4 Odgovori 

Poslednji komentar

 • GORE JE SVE RELATIVNO

  GORE JE SVE RELATIVNO

  Ako leti obrnuto od kazaljke na satu onda ce to biti *dan tamo ovamo* :) nije bitno bitno je da misija uspe i da se oni nama lepo vrate. Mnogo je velika i lepa planeta Zemlja za sve anas ali...hajde ljudska radoznalost je od Boga.

  -1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!