Premijera u februaru

LAUŠ: Film o životu Žarka Lauševića

Pop kultura

Autor:

Film koji se na dokumentaristički način bavi istinitim događajima i fenomenom ličnosti umetnika Žarka Lauševića

zarko lausevic, foto printskrin jutjub

BEOGRAD - Debitantski film rediteljke i scenaristkinje Branke Bešević Gajić o životu glumca Žarka Lauševića "Lauš" premijerno bi trebao da bude prikazan u februaru naredne godine u centru "Sava".

"Lauš" je film koji se na dokumentaristički način bavi istinitim događajima i fenomenom ličnosti umetnika Žarka Lauševića. Kroz naraciju, igrane delove, sećanja kolega, prijatelja, korišćenjem postojećeg arhivskog materijala i citiranjem određenih delova iz knjige "Godina prođe, dan nikad", koju je umetnik napisao za vreme svoje najteže životne etape, predstavljamo njegovu sudbinu i jedan dokument vremena, navodi se u saopštenju producentske kuće "Fiks fokus".

Cilj ovog projekta je oslikati život jednog harizmatičnog glumca izuzetne karijere, koji je u jeku najvećeg uspeha nestao sa scene kao posledica bahatosti jednog prevrtljivog vremena.

Film se bavi Lauševićevim radom, umetničkom crtom, stradanjem i eventualnim vaskrsnućem jednog umetnika. Njegov lik u igranim delovima će tumačiti njegov kolega sa klase Andreja Maričić.

Prva klapa je pala u aprilu mesecu ove godine, a poslednje scene ovog filma biće snimane u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Ovim projektom, kako se dodaje u saopštenju, otkriva se publici šta se zaista dogodilo, da li se moglo sprečiti i šta je uzrok svega toga.

U filmu se pojavljuju Branislav Lečić, Slavko Štimac, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Irfan Mensur, Slobodan Ćustić, Marko Baćović, Andreja Maričić, Miroslav Lekić, Ljiljana Blagojević, Svetislav Goncić, Toma Fila, Mihajlo Bakrač, Borka Pavićević, Jovan Ćirilov, Svetozar Cvetković, Lidija Pletl, Olivera Ježina, Radoslav Milenković i drugi.

Produkciju je radio "Fiks Fokus", direktor fotografije je Matija Munjiza Petrović, montažer Andreja Maričić, izvršni producent Miroslav Bata Petrović, a koproducent "Geronimo media group".

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sve Dinkićeve afere bilo bi lako procesuirati, ali nemoguće je jer on ima podršku u delovima pravosuđa i vlasti Dušan Janjić, analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde