Premijera u februaru

LAUŠ: Film o životu Žarka Lauševića

Pop kultura

Autor:

Film koji se na dokumentaristički način bavi istinitim događajima i fenomenom ličnosti umetnika Žarka Lauševića

zarko lausevic

BEOGRAD - Debitantski film rediteljke i scenaristkinje Branke Bešević Gajić o životu glumca Žarka Lauševića "Lauš" premijerno bi trebao da bude prikazan u februaru naredne godine u centru "Sava".

"Lauš" je film koji se na dokumentaristički način bavi istinitim događajima i fenomenom ličnosti umetnika Žarka Lauševića. Kroz naraciju, igrane delove, sećanja kolega, prijatelja, korišćenjem postojećeg arhivskog materijala i citiranjem određenih delova iz knjige "Godina prođe, dan nikad", koju je umetnik napisao za vreme svoje najteže životne etape, predstavljamo njegovu sudbinu i jedan dokument vremena, navodi se u saopštenju producentske kuće "Fiks fokus".

Cilj ovog projekta je oslikati život jednog harizmatičnog glumca izuzetne karijere, koji je u jeku najvećeg uspeha nestao sa scene kao posledica bahatosti jednog prevrtljivog vremena.

Film se bavi Lauševićevim radom, umetničkom crtom, stradanjem i eventualnim vaskrsnućem jednog umetnika. Njegov lik u igranim delovima će tumačiti njegov kolega sa klase Andreja Maričić.

Prva klapa je pala u aprilu mesecu ove godine, a poslednje scene ovog filma biće snimane u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Ovim projektom, kako se dodaje u saopštenju, otkriva se publici šta se zaista dogodilo, da li se moglo sprečiti i šta je uzrok svega toga.

U filmu se pojavljuju Branislav Lečić, Slavko Štimac, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Irfan Mensur, Slobodan Ćustić, Marko Baćović, Andreja Maričić, Miroslav Lekić, Ljiljana Blagojević, Svetislav Goncić, Toma Fila, Mihajlo Bakrač, Borka Pavićević, Jovan Ćirilov, Svetozar Cvetković, Lidija Pletl, Olivera Ježina, Radoslav Milenković i drugi.

Produkciju je radio "Fiks Fokus", direktor fotografije je Matija Munjiza Petrović, montažer Andreja Maričić, izvršni producent Miroslav Bata Petrović, a koproducent "Geronimo media group".

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (37)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Lepi Gaga

  Lepi Gaga

  A tek vi što ih imate po Budvi Nikšiću i ostalim junačkim gradovima....

  31 Odgovori 
 • Beogradjanka

  Beogradjanka

  Jeste,Zarko je ubio,ali nije hladnokrvno,kako vi pisete @Mirjana,nego pod stresom ili sta mu se vec desavalo u toj svadji!

  14 Odgovori 
 • Sveti Petar

  Sveti Petar

  Svoju bahatost je skupo platio.Žao mi je ako nam s emišljenja razlikuju,ali on je za mene običan ubica! To gledam iz vizure ožalošćenih roditelja jer sam i sam roditelj. I svi koji komentarišu ovaj slučaj o Žarku,neka se prvo dobro informišu o njegovom životu pre kobnog događaja.Kakav je on bio u društvu ...itd.

  13 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Pravda

  Pravda

  Ovaj film je nešto što nam je preko potrebno kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori, ne smemo, ali ne smemo nikada da zaboravimo posledice koje nam je to vreme donelo. Lauševiću treba dati pravdu od države jer mu je ista to učinila! On je samo bio meta! Što mu nisu poslali ljude da ga čuvaju, nego nesretnom umetniku dadoše pištolj! Pravda za L ... više auša, pravda, poštovana ekipo hvala Vam na ovom ostvarenju!

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Hrvatska, koja „Oluju“ slavi kao državni praznik, nema nikakvo moralno pravo da Srbiji drži bilo kakve lekcije Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!