LEDENI TALAS STIGAO U SRBIJU: Evo kad će pasti SNEG i u gradovima!
Foto: Nemanja Pančić

LEDENI TALAS STIGAO U SRBIJU: Evo kad će pasti SNEG i u gradovima!

Društvo -

BEOGRAD - Temperature ovih dana su ispod proseka za ovo doba godine, pa umesto da uživamo u jesenjim danima, svi se pitaju kad će pasti prvi sneg.

Do kraja oktobra zadržaće se slično vreme kao i ovih dana, odnosno sa prosečnom temperaturom oko 10 stepeni i povremenom kišom.

Skoro čitavog novmebra biće slične vremenske prilike, a posle snega koji je tokom prethodnog meseca pao samo na visokim planinama, gde se potpuno zabelelo, u prestonici se on očekuje 11. novembra.

Foto: Beta
Foto: Beta

Drugi mesec jeseni biće poprilično kišovit, sa niskim temperaturama, bez nekih većih oscilacija u temepraturama.

Stručnjaci iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda su najavili da bismo prvi sneg u Beogradu ove godine mogli da imamo u poslednjoj dekadi novembra.

Srednja mesečna temperatura u novembru

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Foto: Accuweather
Foto: Accuweather

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 4.2. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 11.1. Srednja količina padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 3 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja novembarska količina padavina iznosiće oko 52 mm, navedeno je na sajtu RHMZ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track