Legijina kuća biće vrtić za decu s posebnim potrebama

Crna Hronika

Autor:

BEOGRAD- Kuća na Ceraku, koja je privremeno oduzeta od bivšeg komadanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije, biće adaptirana u vrtić namenjen deci sa posebim potrebama, rečeno je u Ministarstvu pravde.

legija, vrtic, kuća, oduzimanje, preuređenje

BEOGRAD- Kuća na Ceraku, koja je privremeno oduzeta od bivšeg komadanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije, biće adaptirana u vrtić namenjen deci sa posebim potrebama, rečeno je u Ministarstvu pravde.

Državni sekretar Slobodan Homen rekao je da je Ministarstvo pravde donelo odluku da Ulemekovu kuću na Ceraku ustupi na korišćenje gradu Beogradu, upravo zbog potrebe da se poveća broj dečjih vrtića u glavnom gradu.

On je naveo da će kuća biti preuređena u skladu sa potrebama dece predškolskog uzrasta, koja imaju posebne potrebe, a koja je od pečaćenja prošle godine u junu bila pod upravom Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom.

O trajnom oduzimanju Ulemekove kuće Specijalni sud u Beogradu treba da odluči drugi put, pošto je prvu odluku ukinuo Apelacioni sud u julu ove godine i naložio novu raspravu.

Ulemek u Specijalnom zatvoru u Požarevcu služi jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera, krivičnih dela zemunskog klana, zločina na Ibarskoj magistrali i ubistva Ivana Stambolića.

Tužilaštvo zahtevom traži da se Ulemeku oduzme stan u kući na Ceraku od oko 178 kvadratnih metara, jer smatra da nije stečen legalnim prihodima.

Tužilaštvo smatra da je Ulemek nekretninu kupio novcem proisteklim iz niza krivičnih dela, najvećim delom od otkupa od otmica koje je vršio zemunski klan.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (10)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Joca

  Joca

  Bravo za ideju,zasto se to nije uradilo sa Silerovom???Molim odgovor sa najviseg mesta.

  15 Odgovori 
 • RATAN

  RATAN

  a zašto se to nije uradilo sa objektom u Šilerovoj ulici,nego je morao odmah da se sruši,što je smetalo i kome?

  5 Odgovori 
 • konfiskacija

  konfiskacija

  Cime se to zanosite?Pa da li ste svesni da bi bilo jos mnogo vrtica kada bi se malo" ceprkalo "po proslosti mnogih iz vlade,paverovatno i tih koji su mu je oduzeli...

  4 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Ivan

  Ivan

  Upravu ste za takvu odluku ali SAMO AKO TO PRIMENITE PREMA SVIM POČINIOCIMA , a ne nekom Majka , a nekom Maćeha!

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!