LJAJIĆ ZA KURIR O SMRTI GENERALA TOLIMIRA: Teški zatvorski uslovi doprineli da ga bolest dotuče
Foto: Fonet

General VRS preminuo u Hagu

LJAJIĆ ZA KURIR O SMRTI GENERALA TOLIMIRA: Teški zatvorski uslovi doprineli da ga bolest dotuče

Crna Hronika -
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić u izjavi za Kurir kaže da je ambasada Srbije u Holandiji dobila zvaničnu potvrdu Haškog tribunala o smrti generala VRS Zdravka Tolimira.

"Takva je procedura, Tribunal prvo obavesti našu ambasadu, pa tek onda oni zvaničnike u Srbiji. Mi smo upravo dobili zvaničnu potvrdu, a sada smo saznali i okolnosti smrti.

General Tolimir je preminuo prošle noći, negde oko 21 čas. Kolabirao je i Hitna pomoć je odmah došla, međutim umro je posle samo 5 minuta. Poznato je da je imao srčane smetnje, boravio je tamo u bolnici kada mu pozli, pa ga puste kad se oseti bolje i tako u krug.

Tribunal je odmah sinoć pokušao da kontaktira našu ambasadu, međutim nisu uspeli da je dobiju, tako da nije njihova krivica, pravovremeno su reagovali", objašnjava Ljajić za Kurir.

On je saglasan i da je simptomatično što je toliki broj pritvorenika u međuvremenu teško oboleo, pa i umro, ali je naglasio da je general Tolimir bio bolestan i pre odlaska u Hag.

"Pretpostavljam da su specifični zatvorski uslovi dodatno doprineli širenju bolesti i nemogućnosti njenog adekvatnog tretiranja", priča Ljajić.

On dodaje i da je svojevremeno, kada je Tolimir uhapšen i izručen Haškom tribunalu, bio u kontaktu sa njim i njegovim advokatskim timom.

"Tada smo poslali i lekarski tim da ga pregleda", zaključuje Ljajić.

Milica Jeremić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track