Izvagali

Ljajić ulazi u vladu, Delevićeva odbila!

Politika

Autor:

Lider SDPS dobio od Vučića ponudu da vodi značajno ministarstvo i da još jedno mesto u vladi pripadne njegovoj stranci

Rasim Ljajić, Milica Delević, Aleksandar Vučić, Vlada Srbije,

Dačić i Vučić veoma cene Ljajićev rad

BEOGRAD - Neodoljiva ponuda.
Takvu je dobio lider SDPS Rasim Ljajić od vođe naprednjaka Aleksandra Vučića, jer je, kako saznajemo, sada mnogo bliži odluci da se ipak pridruži novoj vladi koju će voditi Ivica Dačić. Prema našim saznanjima, Ljajiću je ponuđeno važno ministarstvo i još jedno mesto u vladi za njegovu stranku.

Kako kaže naš izvor, nije reč ni o Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, niti o spoljnim poslovima.

Ljajić juče, osim pozitivnih utisaka sa sastanka s Vučićem, nije želeo da otkrije koji bi resor vodio i da li je pao konačan dogovor.

Lider SDPS kazao je da je dobio „više nego korektnu ponudu, pod uslovom da lično uđe u vladu“.

- Razgovor s Vučićem bio je vrlo iskren i otvoren, a ponuda više nego korektna, pod uslovom da lično uđem u vladu - rekao je Ljajić. Dodao je i da bi vlada bila manja ukoliko bi u nju ušao neki drugi predstavnik SDPS, a ne on.

- Vučić je potpuno uvažio snagu i uticaj SDPS i u naredna dva dana definitivno ćemo znati da li ćemo biti deo te vlade - poručio je Ljajić.

A s druge strane, prema saznanjima Kurira, Milica Delević, direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije, kojoj je Vučić ponudio mesto ministra spoljnih poslova, odlučila je da ne prihvati ovu poziciju. Ona se u nedelju, na ručku u jednom beogradskom restoranu, srela s liderom DS Borisom Tadićem i razgovarala na ovu temu.
Njena odluka biće ovih dana i zvanično saopštena.

Zahvalila se na ponudi zoom Zahvalila se na ponudi

DS ne da blagoslov

Ljajić je, kako saznajemo, posle susreta s Vučićem, koji je mnogo toga promenio zbog nove ponude, ponovo razgovarao s liderom DS Borisom Tadićem. Međutim, poručeno mu je da deo DS ne bi bio najsrećniji ukoliko bi ušao u vladu.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (105)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • vlada

  vlada

  Pa zasto smo isli na izbore kad vucic sve dao ljudima iz prosle vlasti pa dal je moguce da sns nema ljude sposobne da budu ministri nego zovemo ove iz ds

  33 Odgovori 
 • perla

  perla

  kako je strašno kad znaš da je nekom preča partija nego narod... Ako se neko učlanio u neku stranku da bi jednog dana mogao da realizuje svoje ideje, znanja, stavove da bi ukupnom društvu bilo bolje, i to uradi - to je časno. Ali, ako je neko odaniji narodu nego boljitku narodu u državi, taj i ne zaslužuje uopšte da se spominje više... Te ... više k se na ovom primeru vidi šta je DS bilo važno. Mi svakako nismo. A obaška što mislim da bi Leon Koen bio bolji ministar... A ovako smo ga samo povredili tipa "bićeš ako ona neće". Skroz pogrešna Vučićeva procena

  32 Odgovori 
 • nada

  nada

  Ha,ha,ali da je ponudjeno Tdicu,onda DS ne bi imao nista protiv.Neka Vucuc ponudi Tadicu mesto,koje je odbila Delevic,pa da vidimo,,,,

  31 Odgovori 

Poslednji komentar

 • najjaci-komentar

  najjaci-komentar

  hahahhahahahahahahahahahahaha

  -1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!