LJAJIĆ: Zukorlić je huligan i jači je od Vrhovnog suda
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

LJAJIĆ: Zukorlić je huligan i jači je od Vrhovnog suda

Politika -

Potpredsednik vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da Sveopšti sabor islamske zajednice u Novom Pazaru, koji je bio sazvao narodni poslanik i bivši muftija Muamer Zukorlić, nije nikakav sabor, već predstava za publiku u Beogradu po principu “ja ću vam praviti probleme ukoliko ne rešite moje lične zahteve”.

To u Sandžaku “više ne prolazi”, rekao je Ljajić u intervjuu Politici.

Na konstataciju da se ti Zukorlićevi zahtevi tiču univerziteta, on kaže da se radi o bespravnoj gradnji i pravljenju rugla od centra Novog Pazara, pa se želi skrenuti pažnja i, pa se “priča okreće da se dobije podrška u Beogradu”.

- Nažalost, on tu podršku ima odnekud, čim se dozvoljava da može da radi šta hoće, da niko ne interveniše, da se nadležne institucije prave i gluve i slepe… - rekao je Ljajić.

Kako je objasnio, Vrhovni sud je presudio da ta zgrada koja se sada dodatno proširuje, treba da se vrati ljudima koji su je kupili u privatizaciji.

- On (Zukrolić) je tu upao sa naoružanim ljudima, oteo je, navodno jer je bila vakufska imovina, i sad od nje pravi kafiće, butike, zlatare… - naveo je Ljajić.

Na konstataciju da ispada da je Zukorlić jači od Vrhovnog suda, Ljajić odgovara da je “sigurno jači” i da za to nema objašnjenje.

Na primedbu da zvaničnici tvrde da niko nije jaci od države, mada bi neko dodao “osim navijača”, a sada izgleda i Zukorlića. Ljajić kaže:

- Pa on i jeste zapravo navijač i huligan. On nije ništa drugo nego to. To su iste metode, isti recepti, apsolutno identično sve, nikave razlike tu nema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja