LUDILO: Rusi štite plaćenika Počuču!
Foto: Face

Moskva neće da izruči bivšeg voditelja iako preti

LUDILO: Rusi štite plaćenika Počuču!

Politika -
Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal prati svaku njegovu aktivnost i podseća da je za njim još ranije raspisana poternica

BEOGRAD - Dobrovoljac u ukrajinskom ratu Radomir Počuča nastavio je i juče s pretnjama i uvredama, a pored premijera Srbije Aleksandra Vučića, na njegovoj meti su se našli i ministar policije Nebojša Stefanović i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, koje je saopštilo da se protiv bivšeg portparola PTJ vodi krivični postupak, te da je on već na poternici.Međutim, bez obzira na to što je ta poternica na snazi, Moskva, gde se slobodno šetka već tri meseca, očigledno nema nameru da ga isporuči, i pored toga što je poručio premijeru Vučiću da će „završiti kao Čaušesku“, odnosno da će i on i njegova porodica biti streljani.Prate gaTakođe, kako je podsetilo Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, protiv Počuče se pred Višim sudom u Beogradu već vodi krivični postupak po optužnom predlogu zbog pretnji Ženama u crnom upućenih preko Fejsbuka. Za njim je 27. novembra prošle godine raspisana i poternica i doneto rešenje o određivanju pritvora.- Odeljenje za visokotehnološki kriminal prati sve aktivnosti Počuča Radomira i protiv njega će biti preduzete sve radnje i mere iz nadležnosti Tužilaštva, o čemu će Tužilaštvo blagovremeno obavestiti javnost - stoji u saopštenju Tužilaštva.Ne poštuju svoje obavezeDa se Moskva ne vodi zajedničkim interesima, već samo sopstvenim, smatra Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije.- Setite se da oni nisu isporučili ni Mirjanu Marković, koja je trebalo da dođe i bude saslušana, a ni neke druge. Moskva je sigurna kuća za ceo taj nekadašnji kriminalni režim, a sada i za Počuču. Pretnje koje on upućuje i premijeru, a ranije Ženama u crnom, pa i meni, ne treba olako shvatiti i to ne sme ostati bez reakcije nadležnih organa. A kad je reč o Moskvi, nije problem samo to što se ona ne rukovodi i interesima Srbije već što ovim pokazuje da ne poštuje ni svoje međunarodne obaveze - naglašava Milićeva.

Ovako je pretio premijeru... Počučin post na Fejsbuku
Ovako je pretio premijeru... Počučin post na Fejsbuku

Dobrovoljci ga optužiliPOČUČA NAM UZIMAO PAREPsa rata Radomira Počuču „uhapsili“ su u martu drugi dobrovoljci u Ukrajini - Dejan Vujić i Dejan Berić. Vujić je tada optuživao bivšeg voditelja zbog para.- Zamerao sam mu što novac koji se uzima na ime ljudi ne dolazi do njih. Znali smo koliko su para uzimali od sponzora - kazao je tada Vujić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track