Ludnica u Španiji

Slavilo se do ujutru

Ludnica u Španiji

Fudbal -
Blizu 2.500.000 navijača do ranih jutarnjih časova na ulicama slavilo odbranu titule prvaka Evrope

Svaka čast!Kakva fešta u Španiji! Kraljevi fudbala doneli su veliki pehar šampiona Evrope u domovinu, a tamo su ih dočekale stotine hiljada ludih navijača. Već na aerodromu nije moglo da se diše, a kad je otvoreni autobus sa fudbalerima „furije“ počeo s defileom ulicama Madrida, čini se da je na ulice izašao ceo grad. Iker Kasiljas i drugovi, obučeni u crvene majice s natpisom „Šampioni Evrope 2012“, pozdravljali su masu i pokazivali im veliki pehar.Sve je vrvelo od crveno-žutih zastava, klicalo se šampionu Evrope, uzvikivalo „Viva Espanja!“, a mnogi su spas od vreline potražili u mnogobrojnim fontanama glavnog grada Španije. Više policijskih „marica“ pokušavalo je da omogući autobusu da uopšte može da se kreće, a reprezentativci Španije nekako su došli i do rezidencije kralja Huana Karlosa, koji im je čestitao na velikom uspehu.

Arbeloi ipak nije ispao pehar
Arbeloi ipak nije ispao pehar

I cice došle da vide heroje
I cice došle da vide heroje

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kralj: Vi ste herojiŠpanski kralj Huan Karlos zahvalio je fudbalerima nacionalnog tima na herojskom podvigu u Kijevu.- Veliko vam hvala što ste u ovim teškim vremenima za naš narod ulepšali život milionima Španaca i vratili im osmeh na lice. Vi ste naši heroji i ovo što ste uradili ostaće upamćeno u istoriji fudbala za sva vremena - rekao je kralj.

Andres Inijesta najbolji igrač EPFudbaler Barselone Andres Inijesta proglašen je za najboljeg fudbalera tek završenog EP! UEFA je, prema ukupnoj statistici tokom čitavog EURO 2012, utvrdila da je Inijesta pokazao ubedljivo najbolje partije, a u čak tri meča, od ukupno šest, koliko je odigrala Španija, vezista Katalonaca bio je MVP.Nad Inijestom je načinjeno čak 14 faulova, imao je 350 tačnih od ukupno 465 pasova, i po tom parametru je zauzeo šesto mesto na čitavom turniru, dok je 14 puta uputio udarac u gol protivnika, četiri van okvira, uz jednu asistenciju. Inijesta je proveo 551 minut na terenu. Pre četiri godine najbolji igrač turnira bio je Ćavi.

Nadal: Sad mi je lakšeNekada najbolji teniser sveta Rafael Nadal izuzetno je ponosan na svoje sunarodnike i mnogo lakše je podneo neočekivanu eliminaciju s Vimbldona nakon što je „crvena furija“ pokorila Evropu.- Ovo je bila jedna od najgorih nedelja u mojoj karijeri. Ispao sam u 2. kolu Vimbldona. Bio sam izuzetno razočaran, ali kada ste vi momci podigli pehar šampiona Evrope, sve je postalo mnogo lakše. Ponosan sam na vas - rekao je Nadal.

- Marka: „Hvala, hvala, hvala“- As: „Trostruka kruna!“- Sport: „Kraljevi fudbala, kraljevi Evrope“- Gazeta delo sport: „Gorke suze“- Skaj: „Kolaps Italije“- Korijere delo sport: „Italija - kraj jednog sna“- L’ekip: „Istorija je napisana na španskom jeziku“- Bild: „Španci, čestitamo, najbolji ste na svetu“- Dejli mejl: „Jednostavno najbolji“- San: „Dosadno?! Ko će sada nešto da kaže?“- Standard: „Španskoj tiraniji Evrope ne vidi se kraj“- Sportvereld: „Ole!“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track