Maksimovićeva srebrna, 100. medalja za Srbiju
Foto: REUTERS

Doživeli stotu

Maksimovićeva srebrna, 100. medalja za Srbiju

Ostali sportovi -
Maksimovićeva, kao u bajci, donela Srbiji jubilarnu olimpijsku medalju u Londonu
1 / 21

Srbija nije monarhija, ali ima princezu!

Reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović u subotu je proživela londonsku bajku i postala osvajačica 100. medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama.

- Srećna sam posle veoma stresnog finala. Puls mi je skočio, srce lupalo, nisam pucala najbolje, ali iskontrolisala sam se u finalu i došla do medalje - rekla je nasmejana Ivana posle dodele medalja.

Prelepa 22-godišnjakinja iz Beograda zauzela je drugo mesto iza Amerikanke Džejmi Lin Grej, sa kojom je u kvalifikacijama oborila olimpijski rekord!

- Trenutno nemam osećaj da sam osvojila olimpijsko srebro, ali verujem da će me, kad se probudim, opaliti i da ću shvatiti šta sam uradila - priznala je „srpska princeza“.Finale, iako formalnost, uzelo je danak, pa je bilo evidentno da je Ivana nervozna.

Upravo zbog toga joj je izmaklo zlato, ali srebrna medalja ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje, pogotovo posle šeste serije i savršenog hica 10,9.

- To sam bila ja, nije bila sreća. Međutim, kad sam čula još veće ovacije, još više sam se unervozila, pa je sledeći hitac bio 9,2 - dodala je.

Ivana je medalju posvetila bratu Marku, koji je na moru u Crnoj Gori:- Ovaj meč sam pucala za njega. Rekla sam mu to i jutros pre finala i jedva čekam da ga pozovem.

Andrea Arsović, naša druga takmičarka u kvalifikacijama, zauzela je 27. mesto.

Specijalni izveštači Kurira sa 30. letnjih olimpijskih igara Milan Rašević i Dado Đilas

Nadam se balkonuIvana Maksimović, i pored veličanstvenog uspeha, zadržala je pribranost i nije pala u euforiju zbog osvajanja 100. olimpijske medalje:- Volela bih da nam organizuju doček, nadam se da ću ići na balkon, pred naše ljude, s kojima bih podelila ovaj uspeh.Majka: Plakala sam, naravnoIvanina majka Miribana sve vreme kvalifikacija bila je iza ćerke, a po završetku šeste serije prva joj je čestitala, uplakana od sreće. Već tada se naslućivala sigurna medalja:- Naravno da sam plakala. Priželjkivala sam finale, znala sam da vredi. Ovo je nešto divno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track