Maloj Ljubici treba još 43.000 evra!
Foto: Nebojsa Mandic

Srbijo, pokaži da ti je stalo

Maloj Ljubici treba još 43.000 evra!

Društvo -
Velikoj Kurirovoj akciji prikupljanja novca za transplantaciju srca dvogodišnjoj devojčici odazvao se i direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović, koji će kao privatno lice uplatiti milion dinara

BEOGRAD - Ima nade.Novac za operaciju srca dvogodišnje devojčice Ljubice Adamić polako se prikuplja, a jučerašnji odziv Dušana Bajatović, direktora „Srbijagasa“, znatno je promenio stanje na računu njenog oca Šimija Adamića. Bajatović je za bolesno dete obećao čak 1.000.000 dinara, nakon čega za operaciju nedostaje još 43.000 evra, što je mnogo manje od početnih 120.000 evra.- Uvek sam spreman da pomognem bolesnima i ugroženima. Dečji život je ispred svega i zato od srca dajem novac za njenu operaciju. Nadam se da će se što pre oporaviti - kaže za Kurir Bajatović, dodajući da će milion dinara uplatiti već u ponedeljak. Inače, SMS broj za uplate donacija biće objavljen na portalu Kurira u ponedeljak.

Kad je za to čuo Šimi, otac bolesne bebe, oduševio se i nije prestajao da zahvaljuje.- Šta da vam kažem, svaki dan me s nekom lepom vešću dočekate i obradujete. Razbijete mi ovu silnu tugu i probudite mi nadu da će sve biti u redu. Sada i smem da verujem da će nam Ljubica doći kući živa i zdrava. Malopre sam dobio vesti iz bolnice da je dobro, spala joj je temperatura i sada doktori čine sve da je ojačaju kako bi dobro podnela operaciju - kaže za Kurir Šimi.Dobra vest je i da će od ponedeljka biti aktivan SMS servis preko kojeg će svi moći da šalju poruke za Ljubicu.Glumac Sergej Trifunović za Kurir kaže da su životi naše dece prioriteti i da treba da se nađe način za plaćanje ovako teških lečenja.- Nažalost, Tijana i Ljubica nisu usamljeni slučajevi dece čiji životi zavise od novca. Srbija je puna mališana koji ne mogu da se leče jer njihovi roditelje nemaju da plate preskupe operacije. Ohrabrujuće je što ima ljudi koji su osvešćeniji i spremni da odvoje novac za ono što je stvarno bitno - živote naše dece. Trebalo bi da se poradi na jednom objedinjenom humanitarnom fondu u koji će svaki pojedinac, uz plaćanje računa, mesečno izdvajati koji dinar - kaže za Sergej Trifunović.

SMS broj za uplate donacija biće objavljen na portalu Kurira u ponedeljak.

Dušan Bajatović pokazao da ima veliko srce
Dušan Bajatović pokazao da ima veliko srce

Žurka za LjubicuGlumac Sergej Trifunović, u želji da pomogne bolesnoj bebi, pridružio se našoj humanitarnoj akciji i organizovao žurku u beogradskom klubu „Krug“. Mnogobrojne goste sinoć su zabavljali Rambo Amadeus, Vasil Hadžimanov i drugi. Prikupljeni novac uplatiće se za srce malene Ljubice.

Kako da pomognete LjubiciZa uplate iz Srbije Šimi Adamić 355-0003200247624-66 Vojvođanska bankaZa uplate iz inostranstva Šimi Adamić VBUBRS22 IBAN RS35355000320016646282

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track