Mandatar: Do kraja iduće nedelje nova vlada

Politika

Autor:

U ponedeljak će početi izbor funkcionera Skupštine Srbije i formiranje radnih tela, a potom će Skupština razmatrati zakone o vladi i ministarstvima

Dacic i poglavari

BEOGRAD - Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je u Beogradu da očekuje da će do kraja iduće nedelje biti doneti zakoni o vladi i ministarstvima, a potom će biti formirana Vlada Srbije.

Posle sastanka s predstavnicima crkava i verskih zajednica u Srbiji Dačić je rekao da će u ponedeljak, 23. jula, početi izbor funkcionera Skupštine Srbije i formiranje radnih tela, a potom će Skupština razmatrati zakone o vladi i ministarstvima.

Dačić je dodao da bi donošenjem tih zakona nastali uslovi za formiranje nove vlade. Budući premijer je rekao da je namera da Vlada Srbije ima što manje ministarstava ali da će ih verovatno biti nešto više od 15, koliko je bilo prvobitno planirano. Po njegovim rečima, personalna rešenja budućeg sastava Vlade se "već znaju" ali nije želeo da govori detaljnije o tome već je rekao da će to biti poznato naredne nedelje, kada se održe sednice stranačkih organa partija koje će učestvovati u vlasti. Govoreći o ranije najavljenom susretu sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, Dačić je rekao da je bilo planirano da se sa njom sastane tek posle izbora Vlade Srbije.

Ukoliko taj proces ne bude obavljen do 26. jula, Dačić je rekao da neće putovati u Brisel jer tamošnjoj administraciji 27. jula počinje sezona godišnjih odmora. Pošto on ne želi da ide pre no bude izabran za predsednika Vlade, sastanak će biti odložen. Dačić je ponovio da će buduća Vlada biti privržena poštovanju Dejtonskog sporazuma jer je Srbija njegov garant, i da neće podržati bilo kakve promene ukoliko se o tome ne slože sva tri naroda i oba entiteta u BiH. "Imaćemo najbliže moguće veze sa Republikom Srpskom i poštovaćemo teritorijalni integritet BiH", rekao je Dačić. Dačić je rekao da je sa ljudima iz Ministarstva spoljnih poslova razgovarao o mogućnostima da se pomogne državljanima Srbije koji žive u Siriji, na sličaj način kako je to učinjeno sa srpskim državljanima u Libiji.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (73)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • dok

  dok

  Samo nemojte da zurite, ni slucajno, do sada je proslo 61 dan od drugog kruga izbora, a jos nije formirana Vlada, proci ce jos bar deset dana, pa onda 100 dana da se Vlada zagreje, sve ukupno navuci ce 180 dana sto je pola godine, da li je to normalno??? A kad pocne da radi, ispada da je bolje da ne radi ni onih ostalih 180 dana, mi smo dno dna.

  8 Odgovori 
 • daco bg

  daco bg

  Srbija i narod mogu da cekaju,nemojte zuriti,doneli ste Srbiji i gradjanima prosperitet.

  7 Odgovori 
 • pera smederevac

  pera smederevac

  Nemoj slucajno da pozovete iskrene patriote DSS jer stize Estonova i ona odmah zavrce usi.Smesna Vlada i u stratu sam oipozicija.

  6 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Barni

  Barni

  Verujem da ce ova vlada pristupiti drasticnim merama stednje na sebi zarad poboljsanja socijalnog statusa gradjana, verujem, bice osetno.

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ne mogu političke partije da zadrže isti procenat primanja iz budžeta, a da se smanjuju plate i penzije građanima Dragan Marković Palma, lider JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!