MARATONSKA SEDNICA: Skupština celu noć o amandmanima, rasprava završena tek jutros
Foto: AP

Poslanici u klupama

MARATONSKA SEDNICA: Skupština celu noć o amandmanima, rasprava završena tek jutros

Politika -

Skupština Srbije celu noć je razmatrala amandmane na više predloženih zakona, a rasprava je završena tek jutros, nešto posle 8 časova..

Rasprava o oko 1.400 amandmana počela je juče u 14 sati, a poslanici su, posle 18 sati neprekidnog rada, razmotrili amandmane na Predlog zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti.

Danas prvo glasanje, pa rasprava o ČAK 1.400 AMANDMANA

Poslanici opozicije tvrdili su da je osnovni cilj zakona da se pomere rokovi za sprovodjenje zakona o platama u javnom sektoru, o plaćanju takse za Radio-televiziju Srbije, kao i na zakon o svojini.

Oni su trdili i da se sednica odvija cele noći da bi bila završena pre četvrtka, kada predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, kao i cela Vlada treba odgovaraju na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, pošto je 29. decembar poslednji četvrtak u mesecu.

"Neko se očigledno boji da dodje i odgovara na pitanja poslanika", rekao je poslanik Dveri Srdjan Nogo.

Poslanik Srpske napredne stranke Veroljub Arsić tvrdio je na sednici da se opozicija bavi demagogijom i ne želi da rešava probleme gradjana.

Skupština je razmatrala amandmane na izmene i dopune zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, o javnim medijskim servisima, o privremenom uredjivanju načina naplate takse za javni medijski servis, o uredjenju sudova, o tržištu kapitala, o preuzimanju akcionarskih društava, o javnoj svojini, o akcizama, o porezu na dodatu vrednost i o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track