Marej pobedio Congu u finalu na Federera
Foto: REUTERS

Dočekao

Marej pobedio Congu u finalu na Federera

Tenis -
Marej je prvi Britanac finalista Vimbldona još od Banija Ostina 1938. godine. Poslednji Britanac koji je osvojio titulu na najprestižnijem svetskom turniru je Fred Peri 1936. godine

LONDON - Britanski teniser Endi Marej plasirao se u finale gren slem turnira u Vimbldonu pošto je u polufinalu savladao Francuza Žoa-Vilfreda Congu sa 3:1 u setovima - 6:3, 6:4, 3:6, 7:5.

Marej je poražen u svakom polufinalu u poslednje tri godine, a sada će se boriti za trofej sa šestostrukim šampionom, Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji je ranije pobedio branioca titule, Srbina Novaka Đokovića sa 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Marej je prvi Britanac finalista Vimbldona još od Banija Ostina 1938. godine. Poslednji Britanac koji je osvojio titulu na najprestižnijem svetskom turniru je Fred Peri 1936. godine.Marej je prethodno igrao u tri gren slem finala, ali nije uspeo da se domogne trofeja. Na Ju-Es Openu 2008. i Australijan Openu 2010. izgubio je od Federera, a na Australijan Openu 2011. od Đokovića.

Sada ima istorijsku priliku da konačno skine "prokletstvo" britanskog tenisa i da se u nedelju, u finalu protiv Federera, prvi put u karijeri okiti titulom u Vimbldonu.U ženskom finalu Vimbldona sutra se sastaju Amerikanka Serena Vilijams i Poljakinja Agnješka Radvanjska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track