Marinirani pileći file sa jogurtom i pivom
Foto: Shutter

Marinirani pileći file sa jogurtom i pivom

Recept dana -

Sastojci- 800 g pilećeg filea- 3 dl jogurta- 3 kašike domaćeg kuvanog paradajza- 2 čena belog luka- krompir (prethodno obaren u ljusci)- malo piva- so, biber, malo putera- maslinovo uljefPripremaZa marinadu sipajte u činiju kuvani paradajz i jogurt, posolite i pobiberite, promešajte, pa dodajte i malo piva i sve sjedinite. Pileći file potopite u marinadu (najbolje je da u njoj prenoći). Krompir skuvan u ljusci isecite na četvrtine i pre služenja ga začinite biozačinom pomešanim sa malo aleve paprike i propržite u dubokom ulju. Servirajte ga kao prilog uz meso. U zagrejanom tiganju propržite prepolovljene čenove belog luka kako bi ulje poprimilo njegovu aromu. Izvadite luk i pržite marinirani file. Na sredini prženja dodajte i malo putera. Meso servirajte na tanjir pored krompira i prelijte ga ostatkom sosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track