Prikaži najnovije vesti
Marko Milošević, Beograd, aerodrom, boravak, srpski političar, tajna poseta,
Kurir saznaje

Marko Milošević tajno u Beogradu

Politika 365

Sin Slobodana Miloševića pre četiri dana privatnim letom iz Atine stigao na aerodrom, gde se sastao s jednim srpskim političarem

BEOGRAD - Tajna poseta.
Marko Milošević, sin nekadašnjeg predsednika SRJ i Srbije Slobodana Miloševića, pre četiri dana posetio je Srbiju, saznaje Kurir. Milošević je posebnim letom iz Atine stigao na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ i u prestonici se zadržao cela dva sata.

- Marko je na Surčin stigao po podne privatnim avionom. Sa piste je otišao najpre u VIP salon aerodroma, gde se sastao s jednim srpskim političarem. Čim su završili razgovor, koji je trajao oko dva sata, Marko je napustio salon i ponovo otišao avionom - priča dobro obavešteni izvor Kurira i nastavlja:

- Čak na aerodromu nije prošao ni pasošku kontrolu, već je to vođeno kao boravak u tranzitu.

Na aerodromu potvrdili su nam da „postoji mogućnost da putnici poslovne avijacije (odnosno privatnih aviona), isto kao i putnici na redovnim linijama, borave u tranzitu na našem aerodromu, pritom ne ulazeći u zemlju, zbog čega i ne prolaze pasošku kontrolu“.

- Ti putnici mogu da borave u tranzitnoj, restriktivnoj zoni aerodroma, a mogu da borave i u VIP salonu, zavisno od svojih zahteva - kažu na aerodromu, navodeći da je spisak putnika na svim letovima, vlasništvo avio-kompanija.

Milošević je rešio da poseti Srbiju samo četiri meseca nakon što je oslobođen krivičnog gonjenja, a posle 12 godina skrivanja u Rusiji. Naime, Apelacioni sud je 8. marta potvrdio da su optužbe protiv njega za prebijanje otporaša - zastarele. Za njim više ne postoji ni poternica Interpola, tako da on, kad god poželi, može da poseti ili da se vrati u Srbiju.

Hadži Dragan Antić, dugogodišnji prijatelj porodice Milošević, nije upoznat s njegovim dolaskom.

- Mislim da je ta priča o Markovom dolasku izmišljotina, budalaština. Ne postoji nikakva mogućnost da se on ikad vrati u Srbiju - tvrdi Hadži Dragan Antić.


Mira Marković: Ne pitajte

Mirjana Marković, majka Marka Miloševića, nije želela da govori o iznenadnom dolasku sina u Beograd.

- Nemam nikakvu izjavu za novine. Nemojte me zvati, molim vas - rekla je kratko Markovićeva.

Pobegao 2000. godine

Marko je pobegao u Rusiju 6. oktobra 2000. godine, nekoliko sati posle svrgavanja s vlasti njegovog oca Slobodana Miloševića. Majka Mirjana Marković pridružila mu se u februaru 2003. godine i oboje su dobili politički azil u Rusiji.

Letovi privatnih aviona iz Atine Vreme sletanja aviona iz Atine u Beograd
11. jul K2 smart džets cesna 560 sitejšn XLS 17.29 16.00
12. jul Megatrend cesna sitejšn II 550 06.30 10.23
12. jul Prins avijejšn cesna 560 sitejšn XLS 16.05 19.18
16. jul Erpink cesna sitejšn II 550 10.40 18.31
17. jul Verano cesna sitejšn II 550 19.40 /
17. jul Prins avijejšn cesna 560 avijejšn XLS 20.22 /


Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir