Markovićeva o prodaji Politike: Nema posla za nas

Društvo

Autor:

Agencija je o promeni vlasništa u Politici saznala iz medija i o toj prodaji zna onoliko koliko su mediji izvestili, rekla je Zorana Marković na konferenciji za novinare i dodala da Agencija iz tih informacija ne vidi elemente za postupanje

Agencija za borbu protiv korupcije, zorana markovic, ldp,

BEOGRAD - Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je da je Agencija o promeni vlasništva u Politici saznala iz medija i da na osnovu tih informacija ne vidi elemente za postupanje Agencije.

Moskovska "Ist medija grupa" preuzela je 50 odsto preduzeća Politika novine i magazini od bečkog Ost holdinga, u vlasništvu nemačke kompanije VAC, a promena vlasništva registrovana je 16. jula.

Agencija je o promeni vlasništa u Politici saznala iz medija i o toj prodaji zna onoliko koliko su mediji izvestili, rekla je Zorana Marković na konferenciji za novinare i dodala da Agencija iz tih informacija ne vidi elemente za postupanje.

- Mi nismo tužilštvo. Tužilac je pozvan da čita novine i da reaguje ako smatra da postoji krivično delo ili sumnja - rekla je Zorana Marković.

Prema njenim rečima, u Srbiji ne postoji razvijen balans između interesa javnosti da zna i potrebe zaštite privatnosti privatnih investicija i transakcija.

- Mi tu ravnotežu nemamo i ne umemo da se ponašamo između toga do koje granice privatne firme imaju pravo da obavljaju transakcije i da ih niko za to ne proziva i unapred ne sumnjiči i legitimnog interesa javnosti da zna šta se u njihovoj državi dešava i ko je vlasnik čega - rekla je Zorana Marković.

Direktorka Agencije je navela da ne vidi nijedan razlog zašto u Srbiji predstavnici kompanija ne izađu i na konferenciji za novinare obelodane svoju transakciju, kao što to može u Americi, Nemačkoj Francuskoj.

Ona je istakla da je transparentno vlasništvo nad medijima jedan od važnih ciljeva u novoj strategiji borbe protiv korupcije koja je u pripremi, a da se to pominje i u postojećoj strategiji.

- Nisam sklona da nekoga unpred osuđujem zato što je obavio finansijsku transkaciju, kao što nisam sklona da mislim da to treba da se obavi van pažnje javnosti - rekla je Zorana Marković.

Agencija će, kako je navela, na sve načine uticati u okviru svojih nadležnosti da se uspostavi ranoteža između interesa javnosti da zna i potrebe zaštite privatnih investicija i transakcija.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (4)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Rahatluk

  Rahatluk

  Ova gosp. je na mestu gde se vidi i ono što ne vide obični građani. A treba da vidi da transakcija nije 4,7 miliona već 4,7 cena udela + 13,6 miliona deo kredita koji PNM duguje (duguje WAZ-u). A oni što su kupili kriju jer im lova nije čista, što bi takođe Markovićeva i društvance trebalo da vide a ne vide.

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Ljubodrag Ristić

  Ljubodrag Ristić

  Gospodjo, duže vreme Vam sugerišem, ako imate iole samopoštovanja i morala(poslovnog) podnesite ostavku i predložite da se rasformira Agencija na čijem ste čelu.-čemu ona služi osim trošenju para i Vašem bogaćenju.I naravno Vaših saradnika, koje birate po, samo Vama ,poznatim kriterijumima,s poštovanjem,Ristić!

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!