Zrenjanin

Marton: Nova vlast preko policije vrši pritisak na mene

Srbija

Autor:

Ovo su pritisci na mene lično, na moju porodicu, na LSV i na glasače koje su me izabrali za poslanika u Skupštini Vojvodine po većinskom izbornom sistemu, rekao potpredsednik LSV Aleksandar Marton

Zrenjanin, skupština, Aleksandar Marton, LSV, policija, pritisci,

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton otužio je danas novu gradsku vlast u Zrenjaninu da preko policije pokušava da izvrši pritisak na njega i njegovu stranku.

Marton, koji je bivši predsednik Skupštine grada, rekao je novinarima ispred porodične kuće da ga proteklih deset dana traži zrenjaninska policija povodom krivične prijave koju je protiv njega podneo Okružni odbor Srpske napredne stranke zbog odlaganja konstitutivne sednice Skupštine Zrenjanina.

"Ovo su pritisci na mene lično, na moju porodicu, na LSV i na glasače koje su me izabrali za poslanika u Skupštini Vojvodine po većinskom izbornom sistemu", rekao je Marton i dodao da ga to ne čudi, jer stranke koje čine Vladu Srbije ne biraju sredstva da preuzmu vlast u što više gradova.

On je optužio stranke koje su formirale republičku vladu da "pošto-poto žele da zagospodare čitavom Srbijom i čitavom Vojvodinom, pa i gradom Zrenjaninom" i da u tom smislu ne prezaju ni od raznih pritisaka na odbornike iz drugih stranaka.

"Ovo je samo pritisak na odbornike u trenutku kada je Goran Knežević pre 24 sata podneo ostavku na funkciju gradonačelnika Zrenjanina.

Znamo da vrlo brzo mora da se izabere novi gradonačelnik, a skupstinska većina je vrlo tanka i znamo na kojim se temeljima do te skupštinske većine došlo", rekao je Marton.

On je ocenio da ta skupštinska većina može da ode na isti način kako je i došla, i da se zbog toga očito vrše pritisci na odbornike grupacije koja je pobedila na izborima, koju pored LSV-a čine Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

Kako je novinarima rečeno, Martona krivična prijava tereti da je otkazao unapred zakazanu konstitutivnu sednicu Skupštine grada jer od nijedne odborničke grupacije nije dobio potvrdu da postoji dovoljna većina za formiranje organa lokalne samouprave.

U Skupštini Zrenjanina na vlasti je koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, koja je na konstitutivnoj sednici dobila podršku dva poslanika sa liste LSV-a i Srpskog pokreta obnove.
Skupština grada održana je i pored Martonove odluke o odlaganju, zbog čega su se DS i LSV žalili Upravnom sudu koji još nije doneo odluku tim povodom.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (9)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Savatije

  Savatije

  Jerkova poziva policiju u pomoc, ovaj lik se zali na policiju... Dogovorite se oko stranacke politike. Svi znaju da su DS i LSV ti koji svetle i mrace (vise ovo drugo) u Vojvodini.

  7 Odgovori 
 • Alexei

  Alexei

  A nekako mi se cini da bi veoma brzo zakazao tu skupstinu kad bi zapravo imao vecinu...

  6 Odgovori 
 • Zrenjaninac

  Zrenjaninac

  Je li to još jedan pokušaj kafedžije Čanka da spreči demokratske procese u Zrenjaninu.Nema od te radnje ništa,nego ti Mortone lepo da zakazuješ sednice u protivnom kršiš zakon.Sankcije ćeš ti snositi Mortone,a ne Čanak

  4 Odgovori 

Poslednji komentar

 • NEVINAŠCE U LAKAT LJUBI GA ČANAK ..

  NEVINAŠCE U LAKAT LJUBI GA ČANAK ..

  Koje su mo muvačine i šta su sve ljudim spremni da urade ZARAD VLASTI, SVOG BOLJITKA I NARODNE PROPASTI ... KO SE S ČANKOM UORTAČIO BOLJE DA JE GLOGINJE BRSTIO ... ili je budala ili bez morala ???

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!