MASAKR: Rus ubio voljenu i još 4 zbog nesrećne ljubavi
Foto: Lifenews.ru

Sejao smrt iz dve puške

MASAKR: Rus ubio voljenu i još 4 zbog nesrećne ljubavi

Planeta -
Ušao u kancelariju gde je radio i ispalio više hitaca iz sačmare u tri muškarca i dve mlade žene koji su sedeli na radnim mestima. Ranio još dvoje

MOSKVA - Zaljubljeni Rus Dmitrij Vinogradov (29), koji je patio zbog neuzvraćene ljubavi, jutros je ubio petoro svojih kolega, uključujući i Anoj, devojku koju je voleo.

Još dvoje je ranio na radnom mestu, u skladištu apoteke "Rigla" u Moskvi, saopštila je ruska policija.

"Ujutru, 7. novembra 2012, osumnjičeni je ušao u kancelariju farmaceutske kompanije gde je radio i ispalio više hitaca. Ubica je sejao smrt istovremeno iz dve puške - ruskog karabina "sajge" i italijanske sačmare "beneli". Vinogradov je od obe puške napravio krateže. Kao rezultat, tri muškarca i dve mlade žene koji su sedeli na svojim radnim mestima, ubijeni su na licu mesta, a još jedan muškarac i jedna mlada žena su ranjeni i primaju medicinsku pomoć", objavili su ruski mediji.

Moskovski mediji već su ga nazvali ruskim Brejvikom jer je počinio masovno ubistvo.

Ruska novinska agencija RIA Novosti javila je da je Rus patio zbog neuzvraćene ljubavi i da je, žena koju je voleo, među žrtvama današnjeg masakra, prenosi Tanjug.

"On je rekao istražiteljima da se zaljubio u devojku koja je bila farmaceut, ali da njegova osećanja nisu bila uzvraćena. Zbog toga se opijao pet dana i danas je došao i otvorio vatru", potvrdio je neimenovani izvor iz ruske policije.

Bezbednosna služba kompanije uhvatila je ubicu i on se sada nalazi policijskom pritvoru, dodaje se u saopštenju, prenela je agencija AFP.

Ostavio poruku na Fejsbuku pred krvavi pohod

Pre polaska u krvavi pohod, Vinogradov je ostavio poruku na Fejsbuku. "Ja mrzim ljudsko društvo. Mrzim da budem deo njega. Ja mrzim uzaludnost ljudskog života. Ja vidim samo jedan način da se to reši, da se uništi ljudsko đubre..."

Mesto zločina (Foto: Lifenews.ru)
Mesto zločina (Foto: Lifenews.ru)

Video možete pogledati ovde

Video možete pogledati ovde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track