MEDIJSKI LINČ ALEKSANDRA RODIĆA: Hajka nastavljena novim lažima, Kurir objavljuje tekst pretnje!
Foto: Maja Mojsovski Rasevic

Stigle nove pretnje

MEDIJSKI LINČ ALEKSANDRA RODIĆA: Hajka nastavljena novim lažima, Kurir objavljuje tekst pretnje!

Društvo -
Ovoga puta, u kreiranju atmosfere linča i podstrekivanju napada na Kurir učestvuju i najviši državni funkcioneri, poput ministra Vulina, koji je javno, na Televiziji Pink, iznosio laži i neistine da Kurir hoće da sruši vladu Aleksandra Vučića

BEOGRAD - Medijski linč na vlasnika Kurira Aleksandra Rodića i njegovu porodicu nastavljen je danas na Televiziji Pink i u listu Informer, plasiranjem beskrupuloznih laži, najgrublje kršeći Zakon o medijima i zloupotrebom nacionalne frekvencije. Pomenuti mediji nastavili su kampanju lažnim konstrukcijama, čime stvaraju atmosferu linča prema Aleksandru Rodiću i njegovoj porodici.

Dnevne novine Informer su danas objavile tekst sa ličnim podacima Aleksandra Rodića, sa adresama stanovanja i matičnim brojevima, sve posle objavljivanja informacije na portalu Kurira o pretnjama smrću i zahtevu MUP-u za zaštitu, čime je još jednom stavljena meta na čelo Aleksandru Rodiću!

Nastavak medijskog linča uzrokovao je nove pretnje koje su danas poslate na veb portalu Kurira, u kojima se, između ostalog, navodi da ćemo "proći kao Šarli Ebdo"...Ovoga puta, u kreiranju atmosfere linča i podstrekivanju napada na Kurir učestvuju i najviši državni funkcioneri, poput ministra Vulina, koji je javno, na Televiziji Pink, iznosio laži i neistine da Kurir hoće da sruši vladu Aleksandra Vučića i da to radimo u interesu Amerikanaca. Takođe, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je na pres konferenciji takođe izjavio da Kurir namerava da obori Vučićevu vladu, kako je rekao, u interesu pojedinih centara moći.

S druge strane, u Crnoj Gori, Milo Đukanović i visoki funkcioneri tamošnje vlade javno tvrde da Kurir ruši vladu Mila Đukanovića, da je Kurir velikosrpski centar i da iza Kurira stoje Rusi... Predsednik AMG Aleksandar Rodić danas je u policiji priložio konkretne dokaze o pretnji koji su upućeni njemu i njegovoj porodici, a koje su 5. novembra u 23.05 stigle na web adresu Kurira sa mejl adrese, koja je predata nedležnim organima, a koja glasi:

"Raja će biti pronađen u ulazu zgrade, silovan i ubijen od batina. Premijer Slavka Ćuruvija u najavi. Od stida nije objavljena potpuna istina - pseto smo jebali pre nego što je izdahnulo. Isto je i sa vašim ljubljenim premijerom Đinđićem - to pseto smo uredno priveli , ispitali i od batina na mestu ubili - naravno kasnije smo montirali famozni BMW i magarca kako maše stop stop - cvileo je kao kurva ne isporučuje se Milošević u prolazu. Toliko".

Ovo nisu prve pretnje koje su upućene redakciji Kurira, Aleksandru Rodiću i članovima njegove porodice.

Policija je već ranije davala zaštitu urednicima i novinarima naše redakcije, o čemu postoji pisani trag u arhivama policije. Pretnje su se uvek dešavale kada je Kurir pisao o različitim kriminalnim radnjama političara u Srbiji i Crnoj Gori.

Napadi televizije Pink i Informera na Kurir i vlasnika Aleksandra Rodića, predstavljaju pokušaj vlasti da zaustavi pisanje Kurira i razotkrivanje brojnih afera u kojima su učestvovali srpski i crnogorski funkcioneri. Cilj ovog organizovanog napada je iznuda i kontrola uređivačke politike, a u ove svrhe beskrupulozno se zloupotrebljavaju čak i državne institucije.

U trenutku kada se najdirektnije preti smrću Rodiću i njegovoj porodici, dnevne novine Informer i televizija Pink svakodnevno objavljuju laži o vlasniku AMG i poslovanju kompanije koje su u njegovom vlasništvu, čime se doprinosi stvaranju atmosfere za linč i predstavljaju napad na život Rodića i njegove porodice. U takvim okolnostima novinari Kurira rade u atmosferi zastrašivanja.Ulje na vatru dodatno dolivaju pojedini političari iz Srbije i Crne Gore koji svojim izjavama daju legitimet hajci koja se lažima vodi protiv Kurira i njenog vlasnika, što dodatno ugrožava bezbednost ne samo Aleksandra Rodića već i svih zaposlenih u Adrija medija grupi.

OVO SU NOVE PRETNJE KOJE SU STIGLE NA ADRESU KURIRA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track