Meksička pica s mlevenim mesom
Foto: Shutterstock

Predjelo

Meksička pica s mlevenim mesom

Recept dana -

Sastojci:Za testo:- 250 g brašna- 1/2 kašičice soli- 1 kašičica suvog kvasca- 1 dl vode- 2 kašike uljaNadev:- 450 g mlevene junetine- 1/2 crnog luka- 1/2 vezice peršunovog lista- 2 kašike ulja- 1 dl paradajz-pirea- 1/4 šolje pasulja iz konzerve- 2 feferona- 1 uska, a duga paprika- 1 kašičica korijandera- malo kima- 150 g sira trapistaPriprema: Zamesite testo od brašna, kvasca otopljenog u vodi i ulja. Sipajte mlaku vodu i neprekidno mešajte dok ne postane glatko.Na ulju prepržite iseckan crni luk, dodajte mleveno meso i dinstajte dok tečnost ne ispari. Ostavite se masa ohladi, pa dodajte iseckan peršun.Ostatak ulja (najbolje je maslinovo) pomešajte s pireom od paradajza. U to dodajte malo soli, korijandera i kima.Narendajte sir. Očistite papričice od koštica i naseckajte ih (ako ne volite ljuto, izostavite ih). Papriku isecite na kolutiće.Četiri kore od testa premažite sosom od paradajza, nanesite mleveno meso, pasulj, papričice i izrendan sir po vrhu. Picu pecite u rerni oko 20 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track