MENI BEZ LAKTOZE I GLUTENA: U Beču otvoren kafe za obolele od alergija!
Foto: Allergikercafe.at

NOVI TRENDOVI U UGOSTITELJSTVU

MENI BEZ LAKTOZE I GLUTENA: U Beču otvoren kafe za obolele od alergija!

Austrija -
U kafeu se ne koriste veštačke arome niti pojačivači ukusa a u upotrebi su samo organski proizvodi iz regiona

BEČ - Bez lešnika, bez laktoze i bez glutena – u glavnom gradu Austrije sve je više kafića namenjenih obolelima od alergija. Jedan je otvoren i u četvrtom bečkom okrugu i veoma posećen kako od građana obolelih od alergija tako i od gostiju bez alergijskih tegoba. Na ovu poslovnu ideju došla je Margret Rothaug koja je i sama netolerantna na gluten.

Da ne bi morala da odustane od svoje velike strasti – a to je spremanje testa, počela je da eksperimentiše sa proizvodima bez glutena i da isprobava nove ukuse. Kada je njena ćerka diplomirala na smeru grafički dizajn sa diplomskim radom „Marketinški koncept za „Kafić za alergičare““, odluka je pala „Taj koncept ćemo sprovesti u praksi“, priča Rothaug.

„Naš cilj je dobar ukus sa transparentnim sastojcima. Ne mora čovek da se stidi zbog toga što boluje od alergija. Kada neko pati od netolerancije na određenu hranu onda se odlazak u kafić ili restoran to postaje hod po mukama, jer faktor nesigurnosti uvek postoji“, objašnjava Rothaug.

U ovom kafeu ne koriste se veštačke arome niti pojačivači ukusa a u upotrebi su samo organski proizvodi iz regiona. Svaki proizvod, bilo torta ili neko jelo, obeleženi su simbolima: roze – bez glutena, plavi – bez laktoze, zeleni – sa malo histamina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja