Milo, sram te bilo

Komentar dana

Milo, sram te bilo

Komentar dana -

A na svečanoj akademiji u Podgorici, gde je upriličeno obeležavanje 100-godišnjice početka Prvog svetskog rata, on, Milo Đukanović, ništa manje uparađen, nazvao je Gavrila Principa teroristom.Dok je objašnjavao prisutnima da je istorijska činjenica da Crna Gora nije podržala „teroristički akt koji je bio povod za rat“, Đukanović je, praktično školskim primerom, pokazao koliko je daleko spreman da ide da bi obukao evropsko odelo - da se ogoli.

Tako je danas Princip terorista za Đukanovića, sutra ko zna šta već. Ali ako je prihvatio tuđe poimanje istorije, šta tek mi, iz sadašnjosti, možemo da očekujemo? Verovatno ono što Evropa bude tražila. Danas je Princip terorista, sutra Milo nije ni bio u Miloševićevoj vlasti, na kraju mi i nismo komšije.

Sve je stvar percepcije. I to je u redu. Al‘ kad percepciju zameni interes? Onda možeš da očekuješ svašta. Pa i da je Princip bio terorista.

Onda možeš da očekuješ nož u leđa svaki dan. Izjave kojima smo mi u Srbiji iznenađeni, duboko uvređeni, kako rekoše domaći političari. Šta da se radi. Odelo je odelo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track