MINISTAR ŠARČEVIĆ: Do kraja godine zatvaranje poglavlja 25 i 26
Foto: Zorana Jevtić

Ministarstvo prosvete

MINISTAR ŠARČEVIĆ: Do kraja godine zatvaranje poglavlja 25 i 26

Društvo -

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da će uskoro biti otvorena, a do kraja godine i zatvorena pregovaračka poglavlja 25 i 26, koja se odnose na nauku i istraživanje, odnosno na obrazovanje i kulturu.

Time će Srbiji postati dostupni značajni pretpristupni fondovi od kojih će najveći deo biti uložen u stvaranje boljih uslova u obrazovno-vaspitnim ustanovama, rekao je Šarčević prilikom posete obrazovno-vaspitnim ustanovama na teritoriji Grada Kruševca, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako se navodi, Ministar Šarčević se upoznao sa uslovima rada u osnovnim školama "Dragomir Marković" u Velikoj Lomnici, "Nada Popović" u Kruševcu, "Brana Pavlović" u Konjuhu i "Stanislav Binički" u Jasici, kao i u Predškolskoj ustanovi "Nata Veljković" u Kruševcu.

On je, takođe, rekao da je Senat Univerziteta u Nišu dao saglasnost za otvaranje Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu i najavio intenzivne aktivnosti kako bi Kruševac što pre dobio još jednu ustanovu za visoko obrazovanje.

U razgovoru sa direktorima osnovnih, srednjih i visokih škola sa teritorije Grada Kruševca, ministar je istakao da je vidljivo zalaganje kolektiva ustanova koje je posetio i izložio pravac za unapređivanje vaspitno-obrazovnog sistema u kojem će dominantnu ulogu imati kvalitet obrazovanja.Ministar je prethodno razgovarao sa gradonačelnikom Kruševca Dragim Nestorovićem koji ga je upoznao sa ulaganjima lokalne samouprave u obrazovno-vaspitne ustanove na teritorij Grada i daljim planovima za unapređenje uslova u kojima se deca obrazuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track