MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpska policija nema nikakve veze sa hapšenjem Dikića
Foto: Fonet

MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpska policija nema nikakve veze sa hapšenjem Dikića

Crna Hronika -

BUJANOVAC - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da srpska policija sigurno nije učestvovala ni na koji način u hapšenju bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića.

Ministar je rekao da očekuje zvaničnu informaciju Crne Gore povodom hapšenja Dikića, ukoliko je ta informacija tačna.

"Ne, policija sigurno nije učestvovala. MUP ne učestvuije u izvršenju bilo kakvih dela, a, ako je neki državljanin Srbije učestvovao, očekujem informaciju i o tome, pa ćemo videti šta je tačno, ali je sigurno da policija nije učestvovala ni na koji način u tome", rekao je Stefanović novinarima u Bujanovcu. On je dodao da je tu informaciju čuo iz medija.

"Očekujem neku vrstu zvanične informacije, ako je to tačno, od policije Crne Gore ili da se tužilaštvo oglasi o tom pitanju, do bih to mogao da komentarišem", rekao je Stefanović.

Ministar je ranije za Tanjug izjavio je da svaki građanin Srbije treba da odgovara ukoliko je počinio neko krivično delo, ali je ponovo istakao da će se srpska policija obračunati sa crnogorskom mafijom.

"Trenutno nemamo dovoljno informacija o događajima o kojima pišu crnogorski mediji i moramo da sačekamo zvanične informacije državnih organa u Crnoj Gori" rekao je Stefanović Tanjugu.

Televizija PinkM, pozivajući se na nezvanična saznanja, objavila je da su penzionisani pripadnik MUP-a Dikić i još najmanje 15 osoba uhapšeni prethodne noći u Crnoj Gori, pod sumnjom da su planirali da danas, tokom parlamentarnih izbora u toj zemlji, izvedu terorističke akcije, izazazovu oružane sukobe, pa čak i likvidacije.

Vest nije zvanično potvrđena u Crnoj Gori, ali je u međuvremenu objavila i podgorička Antena M, pozivajući se na izvore iz crnogorske policije.

"Ako je bilo ko od građana Srbije počinio neko krivično delo on za to treba da odgovara, ali mi je drago da naši građani nikoga ne ubijaju u Crnoj Gori i ne obračunavaju se na ulicama Podrgorice, Budve ili nekih drugih gradova" kategoričan je Stefanović.

Ono što je potpuno jasno, dodao je, jeste da ćemo se mi sa crnogorskom mafijom u Srbiji obračunati u potpunosti i nećemo dozvoliti da Beograd i Srbija "budu poligon za njihove obračune i napade na naše građane".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track