MINISTARSTVO PRAVDE SRBIJE: Poslat zvaničan zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja
Foto: Beta

Uz neophodnu dokumentaciju na francuskom

MINISTARSTVO PRAVDE SRBIJE: Poslat zvaničan zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja

Politika -

BEOGRAD - Ministarstvo pravde Srbije danas je poslalo Francuskoj zvaničan zahtev za izručenje nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja.

Uz zahtev za izručenje poslata je i prateća dokumentacija prevedena na fransuski jezik na osnovu koje će francusko pravosuđe odlučivati o ispunjenosti uslova za izručenje Haradinaja Srbiji.

Francuski apelacioni sud je odlučio da će Ramuš Haradinaj ostati u pritvoru dok Srbija ne bude uputila zvaničan zahtev za izručenje, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO: Ovako je klao i mučio Ramuš Haradinaj...

Bivši haški optuženik i lider Alijanse za budućnost Kosova Haradinaj, uhapšen je u sredu uveče na aerodromu kod Bazela. On je uhapšen na aerodromu u Bazel-Miluzu, na francuskoj strani, na osnovu poternice koju je Srbija za njim raspisala 2004. godine i nalazi se u pritvoru. Srbija ga traži zbog sumnje da je počinio zločine na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine koji nisu bili obuhvaćeni optužnicom Haškog tribunala po kojoj je pravosnažno oslobođen. U pitanju su ratni zločini protiv civilnog stanovništva u zoni odgovornosti Dukađini 1998. i 1999. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track