MIROSLAV PAROVIĆ PIŠE ZA KURIR: Ne veruj Hagu čak ni kad oslobađa!

MIROSLAV PAROVIĆ PIŠE ZA KURIR: Ne veruj Hagu čak ni kad oslobađa!

Komentar dana -

.

Vojislav Šešelj nije kriv, i to je nešto što smo znali i govorili svih ovih godina. Na isti način kao što Šešelj nije kriv, nisu krivi ni drugi srpski osuđenici u Hagu, kao ni oni koji još čekaju na presudu.Dakle, veoma je važno ne dozvoliti da Haški tribunal presudom Šešelju pokuša da anulira sve politički motivisane i pravno neutemeljene presude odranije. Nikako ne treba zaboraviti da je Tribunal najobičnija politička institucija koju je napravio NATO da bi osudilo Srbe i nametnuo nam kao narodu stigmu krivice za ratove u SFRJ.

Ovu činjenicu danas moramo da ponavljamo sa istim žarom kao što smo je ponavljali svih godina, jer u suprotnom možemo doći u poziciju „stokholmskog sindroma“, u kojem se taoci približavaju otmičarima, a NATO preko Haškog tribunala drži Srbiju kao taoca već skoro dve decenije.Ovo je posebno važno imajući u vidu žalbu koju će tužilaštvo u Hagu sigurno podneti, a posle koje bi presuda mogla biti preinačena, što bi svakako opet uticalo na političku stabilnost u Srbiji. Nije mi teško da zamislim situaciju u kojoj Hag iduće godine, u jeku kampanje za predsedničke izbore, odluči da postupi po žalbi tužilaštva i preinači oslobađajuću presudu.

Do tada, NATO struktura u našoj zemlji još dublje će prokopati jaz između političkih grupa, a na svom primeru sam video i da neće dozvoljavati da se na sceni profiliše treći politički pol, koji bi služio za snižavanje društvenih tenzija.Smatram da će i izbori 24. aprila proći u atmosferi osporavanja njihovog demokratskog legitimiteta, čak bih već sada smeo da potpišem da će ključna poruka većine učesnika izbornog procesa biti da su izbori nelegitimni i pokradeni. Ova poruka će ujedno biti i platforma za buduća politička objedinjavanja u kojima će sve što danas deluje nemoguće postati realnost.Bilo kako bilo, valja nam svima raditi na tome da ovom narodu pre svega obezbedimo mir i stabilnost, jer niko, nijedan pojedinac niti njegova sudbina, ne smeju biti iznad Srbije. Stoga, ne treba verovati Hagu čak i kada donosi oslobađajuće presude!Miroslav Parovićpredsednik Treće Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track