Miškovićeve veze s narko-bosom

Mišković kupovao preduzeća u Srbiji za Nasera Keljmendija!

Politika

Autor:

Sumnja se da je najveći narko-diler na Balkanu preko Miškovićeve firme „Veniti internešenel korporejšn“ kupovao nekretnine u BiH i Srbiji

Miroslav Mišković, Veniti internešenel korporejšn, Naser Keljmendi, saradnja, pr

Miškovićevi poslovi imaju prljav trag u celom regionu

BEOGRAD - Mutne radnje!
Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković imao je zajedničke poslove s Naserom Keljmendijem, najuticajnijim narko-dilerom na Balkanu i čovekom koga su vlasti SAD stavile na crnu listu, prenosi sarajevska Slobodna Bosna.

Mišković je, prema pisanju Slobodne Bosne, poslovao s ministrom sigurnosti BiH i vlasnikom dnevnog lista Avaz, Fahrudinom Radončićem, ali i posredno s Keljmendijem, odnosno, sumnja se da je narko-bos preko svojih i Miškovićevih ofšor kompanija kupovao nekretnine u Srbiji i Bosni!

Naime, Mišković je u junu 2007. godine s Radončićem potpisao ugovor o osnivanju „Prezident nekretnina“. Miškovićeva firma „Delta rilestejt“ posedovala je pedeset procenata preduzeća, Radončićev „Avaz roto-pres“ 25 odsto, a još 25 odsto pripadalo je ofšor kompaniji registrovanoj na Belizeu „Veniti internešenel korporejšn“, za koju se pretpostavlja da je takođe u vlasništvu Miškovića. Postoje dokazi da je „Veniti internešenel korporejšn“ preko firmi-ćerki za nešto više od godinu dana kupila u Srbiji preduzeća s vrednim nekretninama za najmanje 40 miliona evra.

Prema poslovnoj dokumentaciji, ovlašćena lica za kupovinu bili su menadžeri Miškovićevog preduzeća „Delta rilestejt“, a kupljena preduzeća su u kratkom roku preregistrovana u vlasništvo „Delte“, a na ključne pozicije postavljeni su menadžeri „Delta holdinga“.

Sumnja se da je preko kompanije „Veniti internešenel korporejšn“ nekretnine u BiH i Srbiji kupovao i Naser Keljmendi. Međunarodni istražitelji su čak napravili i šematski prikaz transakcija ofšor kompanija u vlasništvu Miškovića i Keljmendija koje su sarađivale s Radončićem i preko „Prezident nekretnina“ kupovale preduzeća s  objektima.

Keljmendijevi partneri: Haradinaj, Orić...

Podsetimo, govorilo se da su na dugačkoj listi Keljmendijevih kontroverznih prijatelja i najbližih saradnika bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj, bivši komandant snaga BiH u Srebrenici Naser Orić, kosovski biznismen Ekrem Luka, vlasnik Avaza iz Sarajeva Fahrudin Radončić i mnogi drugi.

Ko je Naser Keljmendi

Naser Keljmendi je jedan od najuticajnijih narko-dilera na Balkanu i vlasnik je velikog broja nekretnina. U junu prošle godine Keljmendi je stavljen na crnu listu SAD i označen je kao prva osoba u Evropi po opasnosti za SAD.
Prema podacima policije, Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina koji u Peć stiže autobusima iz Carigrada i Albanije, zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu, o čemu je Kurir već pisao.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (30)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • malo morgen

  malo morgen

  Ma cim oni lobisti nisu uspeli da ga izvuku mogli smo da znamo da nesto debelo ne valja.
  Ma,!00 godina corke i njemu i svima koji su radili sa njim i pomagali mu.
  Posebno treba ODRATi ministre koji su mu davali vazne informacije.Njih treba goniti za izdaju!

  78 Odgovori 
 • RODRIGEZ

  RODRIGEZ

  KOLIKO PRLJAVŠTINE u maloj Srbiji,

  75 Odgovori 
 • Prason 34. reda

  Prason 34. reda

  kad neko bude optužen i poslat na robiju onda se može reći da vlast tj. tužilaštvo funkcioniše, ovo je sve još bla ... bla ...

  65 Odgovori 

Poslednji komentar

 • sudija

  sudija

  Vjerovatno odgovara amerikancima. Sve radi prema njihovim uputama.

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Hvala Čileu što su odbili da igraju utakmicu sa tzv. reprezentacijom Kosova Ivica Dačić šef diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!