(FOTO) MISTERIJA NA OBALAMA LIBERIJE: Brod duhova se nasukao na plažu, od posade ni traga ni glasa
Foto: Preston Veteran Gayflor

Opasne vode

(FOTO) MISTERIJA NA OBALAMA LIBERIJE: Brod duhova se nasukao na plažu, od posade ni traga ni glasa

Planeta -

Veliki naftni tanker nasukao se na obalu Liberije, a kako nije bilo nijednog člana posade na njemu, lokalne vlasti su poprilično zbunjene ovim brodom duhova.

Za sada, niko ne zna šta se zapravo dogodilo i kako je brod "Tamaja 1" tamo dospeo.

Tanker dug 64 metara nasukao se na plažu nedaleko Robertsporta na obali Liberije. Poslednji put je lociran 22. aprila dok je plovio prema Senegalu pošto je napustio luku Dakar.

Meštani koji su zatekli sablasan prizor pustog broda obavestili su vlasti. Teorije o tome šta se dogodilo s tankerom se kreću od toga da je posada napustila brod do napada pirata.

Poslednji poznati položaj "Tamaya 1" bio je severno od Gvinejskog zaliva gde zaista i deluju gusarske bande. Liberijska nacionalna policija i odeljenje za imigracije pregledali su brod, nekoliko dana pošto su ga meštani otkrili.

Jedan od izvora koji učestvuje u istrazi je rekao: "Verovatno je vlasnik broda ostao bez novca i nije imao čime da plati posadu i zbog toga su svi napustili brod." Izvor je naveo i da bi vlasti u Liberiji trebalo pitati kako je brod bez njihovog znanja ušao u teritorijalne vode te države. Otkriće tankera je izazvalo raspravu o sigurnosti i zaštiti u liberijskim vodama.

Brod je navodno opljačkan i oštećen, dok je bio nasukan i bez nadzora. Policija sada osigurava područje zbog istrage i pokušava da zadrži meštane daleko od njega. Uređaji za komunikaciju i drugi predmeti odneti su pre dolaska istražitelja. Nije pronađena nikakva dokumentacija.

Posle istrage biće poznato više detalja.(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track