Učestale tuče u državnim firmama

Mlatili se radnik i direktor firme!

Društvo

Autor:

U Zavodu za statistiku potukle se službenice, a u Fondu PIO zaposleni udario na načelnika

tuče, državne firme, radnik, direktor,

BEOGRAD - Siti i besni!
Dok većina ljudi u ovoj zemlji nema posao i dok otkazi pljušte na sve strane, oni srećnici koji imaju zaposlenje u nekoj od državnih firmi ili institucija izgleda da su pronašli način da kreativno provedu radni dan. Počeli su da se tabaju!

Kako nam je javljeno iz novosadske filijale Fonda PIO i Republičkog zavoda za statistiku, u jednoj od tuča koje su se tamo odigrale učestvovale su dve službenice, a u drugoj radnik i direktor ispostave.

- Sramota je to što se dogodilo, da marica dolazi po našeg kolegu i da ga usred bela dana odvoze kao nekog razbojnika. I to naočigled klijenata - rekao je D. M. iz Novog Sada iz Fonda PIO.

U ovoj instituciji objasnili su nam da je tačno da se dogodio fizički obračun između direktora i zaposlenog, te da će ga oni svakako osuditi i sankcionisati krivca.

- Pokretanuli smo odgovarajuće postupke u skladu sa Zakonom o radu i aktima Fonda. Službeniku je izrečeno upozorenje pred otkaz i udaljen je s posla do okončanja postupka - rekli su iz Fonda PIO.

Kako nezvanično saznajemo, zaposleni je u vidno alkoholisanom stanju upao kod direktora.

Kad je o drugom fizičkom obračunu reč, direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović kazao je da o tome nema saznanja.

- Odgovorno tvrdim da ništa ne znam o tuči dve službenice, niti mi je kao starešini organa takav slučaj prijavljen - kazao je on.

Sindikati: Može im se!

Ranka Savić, predsednica Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata Srbije, rekla je da je ponašanje u državnim firmama nedopustivo i da bi se zaposleni u realnom sektoru rado s njima zamenili.

- To je čista obest, jer ti ljudi, koji su rođaci, prijatelji i partijski drugovi naših moćnika i političara, razmišljaju ovako: Ne može mi niko ništa, mogu da radim šta hoću! - kaže ona.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Svi potencijali Policijske uprave Novi Sad angažovani su na pronalaženju počinilaca Siniša Radaković, načelnik PU Novi Sad

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!