Prikaži najnovije vesti
tuče, državne firme, radnik, direktor,
Učestale tuče u državnim firmama

Mlatili se radnik i direktor firme!

Društvo 30

U Zavodu za statistiku potukle se službenice, a u Fondu PIO zaposleni udario na načelnika

BEOGRAD - Siti i besni!
Dok većina ljudi u ovoj zemlji nema posao i dok otkazi pljušte na sve strane, oni srećnici koji imaju zaposlenje u nekoj od državnih firmi ili institucija izgleda da su pronašli način da kreativno provedu radni dan. Počeli su da se tabaju!

Kako nam je javljeno iz novosadske filijale Fonda PIO i Republičkog zavoda za statistiku, u jednoj od tuča koje su se tamo odigrale učestvovale su dve službenice, a u drugoj radnik i direktor ispostave.

- Sramota je to što se dogodilo, da marica dolazi po našeg kolegu i da ga usred bela dana odvoze kao nekog razbojnika. I to naočigled klijenata - rekao je D. M. iz Novog Sada iz Fonda PIO.

U ovoj instituciji objasnili su nam da je tačno da se dogodio fizički obračun između direktora i zaposlenog, te da će ga oni svakako osuditi i sankcionisati krivca.

- Pokretanuli smo odgovarajuće postupke u skladu sa Zakonom o radu i aktima Fonda. Službeniku je izrečeno upozorenje pred otkaz i udaljen je s posla do okončanja postupka - rekli su iz Fonda PIO.

Kako nezvanično saznajemo, zaposleni je u vidno alkoholisanom stanju upao kod direktora.

Kad je o drugom fizičkom obračunu reč, direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović kazao je da o tome nema saznanja.

- Odgovorno tvrdim da ništa ne znam o tuči dve službenice, niti mi je kao starešini organa takav slučaj prijavljen - kazao je on.

Sindikati: Može im se!

Ranka Savić, predsednica Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata Srbije, rekla je da je ponašanje u državnim firmama nedopustivo i da bi se zaposleni u realnom sektoru rado s njima zamenili.

- To je čista obest, jer ti ljudi, koji su rođaci, prijatelji i partijski drugovi naših moćnika i političara, razmišljaju ovako: Ne može mi niko ništa, mogu da radim šta hoću! - kaže ona.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir