Mornarski krompir

Recept

Mornarski krompir

Recept dana -

.

SASTOJCI1 kg krompira2 crvena lukamaslinovo uljeso i biber po ukususvež peršun3 čena belog lukaruzmarin po željiPRIPREMA1. Očistite crveni luk i sitno ga naseckajte pa ga lagano izdinstajte na maslinovom ulju da požuti.2. Krompir operite, oljuštite i isecite ploške debljine 1 cm pa ih dodajte crvenom luku.3. Dodajte vode tek toliko da prekrije krompir i začinite po ukusu. Kuvajte na jačoj vatri stalno treskajući posudu, ali ne mešajući da se krompir ne raspadne (treba da bude nešto između restovanog i pire krompira).4. Kad je skoro gotovo, lagano promešajte i dodajte sitno iseckan beli luk, usitnjen peršun i po želji malo seckanog ruzmarina.5. Dodajte i malo ulja ako je potrebno i jelo poslužite toplo. Ovaj prilog služite uz meso i ribu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track