NEMCI SE STIDE GREŠKE BRIHA! Opleli po svom sudiji koji je oštetio Orlove! NAPRAVIO JE GREŠKU, NIJE SE KONSULTOVAO SA KOLEGAMA!
Foto: Dado Đilas

bili su objektivni

NEMCI SE STIDE GREŠKE BRIHA! Opleli po svom sudiji koji je oštetio Orlove! NAPRAVIO JE GREŠKU, NIJE SE KONSULTOVAO SA KOLEGAMA!

Mundijal 2018 -

Suđenje Feliksa Briha na utakmici 2. kola Svetskog prvenstva između Srbije i Švajcarske (1:2) privuklo je pažnju i u Nemačkoj, odakle je ovaj sudija.

Tako "Bild" svom portalu o utakmici pod naslovom “Džaka i Šaćiri provocirali Srbe”, piše o zvižducima publike upućenim dvojici fudbalera švajcarske reprezentacije i o gestovima koji su potom usledili, javlja Dojče vele u svom izdanju na srpskom jeziku (dw.com). A onda prenosi i sledeće:

“Drugo uzbuđenje je izazvao i naš sudija Feliks Brih. On je prvi put sudio na Svetskom prvenstvu i u jednom važnom trenutku je napravio grešku. Kada su dvojica Švajcaraca srušili Mitrovića na zemlju, Brih dozvoljava da se igra nastavi i čak se ni ne konsultuje sa pomoćnim video-sudijama. To je bila njegova jedina greška, inače je kao sudija bio u redu” konstatuje "Bild".

Tagešau se samo u jednoj rečenici osveće na sporni momenat:

"Švajcarska je imala sreće da sudija Feliks Brih nije presudio penal nakon što su Stefan Lihtštajner i Fabijan Šar srušili Mitrovića u kaznenom prostoru u 67. minutu".

Špigel je više osvrnuo na ponašanje dvojice strelaca za Švajcarsku:

„Tokom 52 minuta, navijači iz Srbije su izviždavali Granita Džaku. A onda je Švajcarac svu svoju frustraciju i ljutnju istresao u dugačku loptu koja je dovela do izjednačenja. Proslavljajući taj gol on je rukama imitirao albanskog dvostrukog orla. Bila je to scena večeri, ali ne zato što je gol bio zaista lep, već zbog prilično mračnog izgleda Džake, koji je i poslednjem gledaocu jasno stavio do znanja da je ovo više od igre, da se na ovoj utakmici radi o nečemu drugom, a ne samo o bodovima na svetskom prvenstvu. Spoznaja večeri: Sve je politika. Švajcarski reprezentativci u Rusiji svoju pobedu protiv Srbije proslavljaju albanskim gestom. Nejasno je da li će ova akcija imati posledice. Normalno je da FIFA ne toleriše političke poruke na stadionu. Vremena su komplikovana, barem kao tabela u grupi E," piše Špigel.

Kurir sport/DW

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MLADEN KRSTAJIĆ: Sudiju bih poslao u HAG, pa da mu sude KAO ŠTO JE ON NAMA SUDIO! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track