MUSOLINIJEVA UNUKA SE ŽALI: Evropski parlament me ne želi zbog prezimena!
Foto: Ap

Muke žive

MUSOLINIJEVA UNUKA SE ŽALI: Evropski parlament me ne želi zbog prezimena!

Planeta -
Alesandra Musolini, odnedavno poslanica u Evropskom parlamentu, tvrdi da je žrtva diskriminacije zbog svog prezimena

RIM - Nova poslanica Evropskom parlamentu Alesandra Musolini požalila se na diskriminaciju u Evropskoj narodnoj partiji (EPP) kojoj je izložena sam zato što se preziva tako kako se preziva, javljaju italijanski mediji.

"Nepoželjna sam u EPP-u zbog svog prezimena", izjavila je unuka fašističkog diktatora Benita Musolinija, koja je u Evropski parlament izabrana na listi stranke Forca Italija bivšeg premijera Silvija Berluskonija.

Alesandra Musolini sa Silvijem Berluskonijem Foto Reuters
Alesandra Musolini sa Silvijem Berluskonijem Foto Reuters

"Nemci žele da odlučuju ne samo o italijanskom paktu stabilnosti, nego i o tome ko u Italiji treba da bude biran. Dobila sam hiljade preferencijalnih glasova, a oni tvrde da je moje ime nepoželjno. To je povreda italijanskog suvereniteta", rekla je 50-godišnja Musolinijeva italijanskim medijima.

"Alesandra Mussolini je član kluba poslanika EPP-a,jer je bila na listi stranke koja pripada našem poslaničkom klubu. Niko nije zvanično spominjao pitanje njenog isključenja", izjavio je Pedro Lopez de Pablo, portparol te partije u Evropskom parlamentu.

Podršku joj je dala i njena partija.

"Demokratska prošlost gospođe Musolini je nesporna i EPP ne može daje diskriminiše zbog njenog prezimena. U EPP-u ima bivših nacista i bivših komunista", rekao je Đanfranko Rotondi, poslanik partije Forca Iltaija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track