Bečka škola

Na izložbu Nagi muškarci muzej pozvao nudiste

Planeta

Autor:

Kontroverzna izložba, koja je trebalo da bude zatvorena 28. januara, produžena je zbog velikog interesovanja do 4. marta

golo musko telo, izlozba, bec, muzej, leopold - rojtersr

Golotinja: Plakat za izložbu Nagi muškarci

BEČ - Muzej Leopold u Beču saopštio je da će u posebnom terminu biti otvoren za posetioce koji žele da goli vide izložbu "Nagi muškarci".

Renomirani muzej, koji ima stalne postavke najistaknutijih modernih austrijskih umetnika, uključujući radove Egona Šilea i Gustava Klimta, došao je na ovu ideju nakon što se jedno nemačko nudističko udruženje interesovalo za mogućnost organizovanja "nage posete uz vodiča".

"Razmislili smo i odlučili da bi to bila dobra ideja", kazao je predstavnik muzeja, upozorivši da muzej neće tolerisati voajere.

"Ukoliko niste nudista, možete slobodno doći obučeni. Ali, ne želimo voajere, tako da je bolje da na sebi nemate odeće", naveo je on.

Kontroverzna izložba, koja je trebalo da bude zatvorena 28. januara, produžena je zbog velikog interesovanja do 4. marta.

Cilj postavke je da kroz različite prikaze muškog tela u raznim istorijskim razdobljima ispita stav publike prema golotinji.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nije loto više ono što je bio. Vratite nam Suzanu Mančić Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!