Prikaži najnovije vesti
lovačko udruženje, Blace, lov na vukove, odstrel,

Na jednog vuka 600 lovaca

Društvo 10

KRUŠEVAC - Šeststo lovaca odstrelilo jednog vuka i jedno divlje prase. U lovu, koji je organizovalo lovačko udruženje iz Blaca, učestvovalo je oko 600 lovaca iz više mesta u Srbiji, iz Republike Srpske i Makedonije. Pohod na vuka krenuo je ispred hotela „Jezero“ u Blacu, a ova, 14. po redu međunarodna hajka organizovana je na

KRUŠEVAC - Šeststo lovaca odstrelilo jednog vuka i jedno divlje prase.
U lovu, koji je organizovalo lovačko udruženje iz Blaca, učestvovalo je oko 600 lovaca iz više mesta u Srbiji, iz Republike Srpske i Makedonije. Pohod na vuka krenuo je ispred hotela „Jezero“ u Blacu, a ova, 14. po redu međunarodna hajka organizovana je na prostoru kojim gazduje Lovačko udruženje „Blace“.

Lovci ističu da su vukovi pričinili ogromnu štetu u selima pod Kopaonikom, pa je bilo neophodno da se organizuje odstrel. Hajka je trajala do nešto posle 13 sati, vučjih tragova bilo je više, ali je lovcima pošlo za rukom da odstrele samo jednog vuka i jedno divlje prase. Jedan od učesnika ove manifestacije Saša Ilić istakao je da su za sve lovce posle hajke obezbeđeni ručak i piće, dok je dobitnika prve nagrade na lutriji čekao lovački karabin.

Narednu hajku na vukove organizovaće lovci Ribarske banje, od 11. do 13. februara, na prostoru lovišta „Veliki Jastrebac“.

(R. B.)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir