Na jednog vuka 600 lovaca

Društvo

Autor:

KRUŠEVAC - Šeststo lovaca odstrelilo jednog vuka i jedno divlje prase. U lovu, koji je organizovalo lovačko udruženje iz Blaca, učestvovalo je oko 600 lovaca iz više mesta u Srbiji, iz Republike Srpske i Makedonije. Pohod na vuka krenuo je ispred hotela „Jezero“ u Blacu, a ova, 14. po redu međunarodna hajka organizovana je na

lovačko udruženje, Blace, lov na vukove, odstrel,

KRUŠEVAC - Šeststo lovaca odstrelilo jednog vuka i jedno divlje prase.
U lovu, koji je organizovalo lovačko udruženje iz Blaca, učestvovalo je oko 600 lovaca iz više mesta u Srbiji, iz Republike Srpske i Makedonije. Pohod na vuka krenuo je ispred hotela „Jezero“ u Blacu, a ova, 14. po redu međunarodna hajka organizovana je na prostoru kojim gazduje Lovačko udruženje „Blace“.

Lovci ističu da su vukovi pričinili ogromnu štetu u selima pod Kopaonikom, pa je bilo neophodno da se organizuje odstrel. Hajka je trajala do nešto posle 13 sati, vučjih tragova bilo je više, ali je lovcima pošlo za rukom da odstrele samo jednog vuka i jedno divlje prase. Jedan od učesnika ove manifestacije Saša Ilić istakao je da su za sve lovce posle hajke obezbeđeni ručak i piće, dok je dobitnika prve nagrade na lutriji čekao lovački karabin.

Narednu hajku na vukove organizovaće lovci Ribarske banje, od 11. do 13. februara, na prostoru lovišta „Veliki Jastrebac“.

(R. B.)

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

U ovo vreme zahteva se pažljiva vožnja jer je put klizaviji. Zato je bitno da vozač ima zimsku opremu Milan Vujanić profesor Saobraćajnog fakulteta

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!