NAGRDILI DETEKTIVA KOJI JE OTKRIO MALU MEDLIN: Umesto nagrade dobio kritike od Interpola i Paragvaja
Foto: Printscreen Yt

Neverovatno

NAGRDILI DETEKTIVA KOJI JE OTKRIO MALU MEDLIN: Umesto nagrade dobio kritike od Interpola i Paragvaja

Planeta -
Britanski privatni detektiv koji je objavio da je video malu Medlin Meken u Paragvaju, umesto nagrade dobio je salvu kritika od Interpola i paragvajskih vlasti.

Miraz Ulah Ali dospeo je na udar međunarodne policije i vlasti Paragvaja jer ih nije konsultovao pre nego što je objavio oglas u kom je napisao gde je devojčica viđena.

On je u oglasu objavio da se devojčica nalazi u mestu Aregua sa jednom ženom, a paragvajska policija je poslala svoje pripadnike u to mesto ali nije pronašla nikakve dokaze.

Veruje se da se Ali vratio u Veliku Britaniju a Viktor Tandi iz Interpola rekao je da je "nelogično" ovo što je detektiv uradio.

"Nema smisla da se jednostavno uzme nekoliko fotografija i onda ode."

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Paragvaja Rašid Džalil izrazio je sumnju da je detektiv, zapravo, otišao praznih ruku.

"Verujem da je to što je uradio vrlo neodgovorno i počinio je ozbiljnu grešku u načinu na koji je postupio. Ovaj čovek ostavio Paragvaj i vratio se u Londonu, koliko ja znam", rekao je on i izrazio sumnju da je detektiv probao da iznudi novac od devojčicine porodice.

(Indipendent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track