NAJMLAĐI DEBITANT: Ivan Šaponjić se upisao u istoriju Partizana

Zanimljivosti

NAJMLAĐI DEBITANT: Ivan Šaponjić se upisao u istoriju Partizana

Fudbal -
Šesnaestogodišnji fudbaler ušao na teren u 72. minutu duela sa Spartakom

Za istoriju Utakmica 14. kola Superlige Srbije u kojoj je Partizan sa 2:0 savladao subotički Spartak, ostaće upamćena ne samo po dva gola Miloša Jojića i velikom promašaju centarfora gostiju Aleksandra Noskovića, već i po činjenici da je u 72. minutu meča igranog u Humskoj bez prisustva navijača u igru ušao Ivan Šaponjić.

Šaponjić je dobio šansu , pri vođstvu Partizana od 2:0 i sa 16 godina, tri meseca i 28 dana ušao u klupsku istoriju. On je tako pretekao dosadašnjeg najmlađeg debitanta Dejana Markovića koji je imao 16 godina, četiri meseca i 26 dana.

"Zaista mi je čast što sam ušao u klupsku istoriju. Veoma sam srećan", rekao je Šaponjić novinarima posle utakmice.On je dodao da mu je žao što na debiju nije postigao pogodak, iako je imao priliku za to posle asistencije Predraga Luke.Šaponjić je istakao da mu je idol kapiten crno-belih Saša Ilić."Kapiten mi daje veoma važne savete i uvek mi pruža podršku na treninzima", dodao je Šaponjić.On će u nedelju igrati i za kadete Partizana u derbiju protiv Crvene zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track