Najveće greške kod uređenja kuhinje

Stil

Kuhinjske elemente nikad ne spuštajte skroz do poda, ne preterujte sa detaljima, a šporet nikako ne postavljajte kao zasebnu celinu

kuhinja, uređenje

Skockajte kuhinju da biste s uživanjem provodili vreme u njoj!
Kad je reč o kuhinjama, pravilo broj jedan je da uvek pažljivo birate kvalitetne kuhinjske elemente, koji će izdržati bezbroj otvaranja i zatvaranja. I kad je reč o beloj tehnici (šporet, zamrzivač, mašina za pranje posuđa, mikrotalasna rerna...), važi isto pravilo - što su kvalitetniji, duže i bolje će vas služiti. Te dugoročne investicije uvek su isplative, a mi vam nudimo još nekoliko saveta vezanih za sređivanje kuhinje, koje su osmislili dizajneri enterijera.

DA: Birajte kuhinjske elemente koji su zabavni i kreativni

NE: Ne budite monotoni

Najbolje kuhinje imaju „dušu“, tople su i prijatne za oko. Zato se potrudite da kuhinjski elementi ne budu jednolični, a mogu biti i u nekoj veseloj boji. Slobodno se poigrajte detaljima, ali nemojte preterivati. Najvažnije je da se u ovoj prostoriji žena uvek oseća prijatno.

DA: Najsigurniji su kuhinjski aparati bele boje

NE: Preterati s aparati ma u boji metala

Detalji u boji metala mogu biti veoma lepi jer izgledaju moderno. Međutim, kao i kod svakog dobrog uređenja, treba znati meru. Previše takvih detalja u kuhinji učiniće je neujednačenom i malom. Ovo naročito važi za ogromne zamrzivače, jer ako jedino on sija, ostatak kuhinje bi mogao baciti u senku.


Šta se sme, a šta ne

DA: Podignite elemente do plafona

NE: Kuhinjski elementi spušteni prenisko

Ukoliko su spušteni skroz do poda, skupljaće prašinu, a vama će biti dostupan prostor za gomilanje nepotrebnih stvari.

DA: Neka pult uvek bude pored šporeta

NE: Postavljati rernu kao posebnu celinu

Gde ćete izvaditi kolač iz rerne? Logično, na najbliži pult. Zato se pobrinite da oko šporeta uvek imate dovoljno radnog prostora i da ga nikad ne stavite kao zasebnu celinu oko koje se ništa ne nalazi.DA: Ostvarite utisak prozračnosti

NE: Pretrpavati zidove

Realno, retko postoji potreba da se cela prostorija zatrpa kuhinjskim elementima. Zato je veoma važno postići ravnotežu između prostora za skladištenje, funkcionalnosti i estetike, koja je u ovom slučaju veoma bitna.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Potrebno je da se uspostave jasni mehanizmi za kontrolu porekla imovine Ivica Dačić, šef SPS
Prati Kurir na Facebooku!